Nénikre szakosodott a tolvajnő

Vágólapra másolva!
Összesen 15 idős embert fosztott ki a 21 éves nő, nyakláncot, fülbevalót, akasztott le róluk, figyelmüket elterelve. Volt, akit ki is rabolt, két áldozatát a kamrába zárta be.
Vágólapra másolva!

Pápán tizenegy idős asszony, Celldömölkön három nyugdíjas nő és egy férfi vált a 21 éves lány áldozatává: az öregekre szakosodott bűnöző 2014 májusa és októbere között több százezer forintos értékben lopott-rabolt ékszereket.

Adott, hogy elvegyen

Módszere a behízelgésen, ismerkedésen alapult, általában közintézményekben vagy a sértettek saját otthonából lopott – a gyanútlan idős nőkkel beszélgetni kezdett, segítséget kért tőlük.

Hálából aztán rózsafüzért, értéktelen ajándékokat kaptak, miközben a fiatal nő észrevétlenül arany nyakláncot, fülbevalót akasztott le róluk – volt, hogy csak felpróbált egy gyűrűt, de távozáskor elfelejtette levenni, máskor a fülbevaló bekapcsolásában "segített".

Rutinos szerepjátékos

A tolvaj nem válogatott a mesékben és szerepekben, hol a helyi nyugdíjfolyósító igazgatóság munkatársának, hol egy szeretetszolgálat alkalmazottjának adta ki magát – így jutott be lakásokba is, ahol feltérképezte az ingatlanokat. Ha a megtévesztés nem jött volna össze, rabláshoz folyamodott: egy pápai nyugdíjas nyakáról aranyláncot tépett le, két esetben pedig becsalta az éléskamrába a házigazdát, és az ajtót rázárva pakolta ki a lakást.

A rendőrök végül január 28-án, saját, Pápa környéki otthonában fogták el a 21 éves nőt, őrizetbe vették, és hamarosan előzetes letartóztatásba kerülhet.