Vágólapra másolva!
Egy videofelvétel szerint ételt osztott az MSZP a pilisi időközi választás előtt, amelyet a párt jelöltje nyert. Most úgy tűnik, hogy nem a szocialisták, hanem a DK, és nem ételt, hanem tartós élelmiszert osztott a településen. Több feljelentést is tettek, de döntés még nem született.
Vágólapra másolva!

Szokatlanul hosszú videofelvételt adott közre az Alfahir.hu, amelyen a pilisi roma önkormányzat alelnöke arról beszél, hogy a szegény cigány családok krumplit kaptak a voksolás előtt. Valaki azt állította a filmen, hogy nem kapták meg a burgonyát, pedig ők az MSZP-re szavaztak. Mindenesetre úgy tűnik, hogy nem a szocialisták, hanem a Demokratikus Koalíció múlt heti országos karitatív akciója jutott el Pilisre.

Simán nyert az MSZP

Mint arról az Origo is beszámolt, a január 25-i időközi választáson 15 százalékpontos fölénnyel győzte le az MSZP-s Marsovszki István a kormánypárti ellenfelét az időközi önkormányzati választáson, így a postásként dolgozó politikus ülhet be a pilisi képviselőtestületbe.

Feljelentések

Marsovszky István portálunknak az internetre felkerült filmmel kapcsolatban elmondta, megteszik a megfelelő jogi lépéseket. Ő úgy tudja, hogy a múlt héten valóban osztottak tartós élelmiszereket a településen, de azt a Demokratikus Koalíció szervezte.

Simán győzött az MSZP Pilisen Forrás: Facebook/Tóbiás József

Az újonnan megválasztott képviselő sajnálatosnak nevezte, hogy a DK akciója miatt ő került most nehéz helyzetbe. Egyébként olyan utcákba is osztottak ételt, amely nem tartozott a 8-as számú egyéni körzethez. Úgy tudja, hogy a pilisi roma önkormányzat alelnöke is feljelentést tett a voksolással kapcsolatban, de azt még nem lehet tudni, hogy mi lesz annak a sorsa.

A feljelentésekkel kapcsolatban kerestük a rendőrséget, választ csütörtökre ígértek.

Furcsa eredmény

A szavazás amúgy igen furcsa eredményeket hozott, mivel a 8-as választókerület két szavazókörében egymáshoz képest jelentős különbséggel győzött Marsovszky István. A szocialista jelölt az egyikben csupán egy, míg a másikban viszont 75 szavazattal előzte meg Török Mária Annát, a Fidesz–KDNP jelöltjét.

Jelenleg a 11 fős testületben a jobboldalinak tartott Pilisi Vállalkozások Egyesületének öt képviselője van, a Jobbiknak, a Fidesz–KDNP-nek és az MSZP-nek 2-2.