Bruttó 390 ezerért ad tanácsot Farkas Bertalan

farkas berci, farkas bertalan, űrkutatás, pille
Vágólapra másolva!
Bruttó 390 ezer forintos fizetést kap havonta Farkas Bertalan a Külgazdasági-és Külügyminisztériumtól. A volt űrhajós ezért a pénzért miniszteri tanácsadóként konferenciákon és előadásokon vesz részt. 
Vágólapra másolva!

Ha normál szja szerint adózik és nem érvényesek rá kedvezmények, fél évig nettó 250 ezer forintot kap Farkas Bertalan, akit tavaly nevezett ki miniszteri tanácsadónak Szijjártó Péter. A külgazdasági-és külügyminiszter a szocialista Demeter Márta képviselő írásbeli kérdésére válaszolt a Parlament honlapján.

Farkas Bertalan kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik Forrás: MTA Energiatudományi Kutatóközpont és Orvosbiológiai Problémák Intézete/Apáthy István

Fél éves megbízás

A magyar űrhajós űrkutatót és vadászpilótát tavaly kérték fel a munkára, amelyet december 1-től 2015. június 30-ig lát el, így a megbízás végére bruttó 2 millió 730 ezer forinttal lesz több a zsebében.

Természetesen ezért nem a Bem téren ül, a miniszter tájékoztatása szerint számos előadáson és konferencián vesz részt szerte a világban.

Hozzájárul az ország megítéléséhez

„Farkas Bertalan egy igen nagy tudású nyugalmazott dandártábornok, aki sikerekben gazdag életpályájának köszönhetően széles körű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, így rendszeres külföldi látogatásai során hozzájárul Magyarország pozitív nemzetközi megítéléséhez. Ismertségének és kapcsolatrendszerének köszönhetően miniszteri tanácsadóként a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítéséért fog fellépni” – írták.