172 milliárdot költenek helikopterekre Hendéék

Hende Csaba az éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezleten
Hende Csaba az éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezleten
Vágólapra másolva!
Februárban megalakul a Honvédelmi Minisztérium Beszerzési Hivatal - jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter az éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezleten.
Vágólapra másolva!

A miniszter az év legnagyobb feladatának a katonai életpályamodell bevezetését nevezte, de a bővülő források felhasználásával folytatni kell a hadfelszerelés modernizációját, az elavult eszközök cseréjét, kiemelt figyelemmel a helikopterbeszerzésre.

Hende Csaba az éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezleten Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kb. 30 db = 172 milliárd forint

Az érintett állami szereplők bevonásával megfogalmazták az igényeket, elvégezték a számításokat. Eszerint mintegy 30 szállítóhelikopter beszerzését tervezik, aminek forrásigénye nagyjából 172 milliárd forint. A beszerzés megkezdése már csak a kormányzat döntésére és a forrás hozzárendelésére vár.

Bellel is tárgyalt a helikopterekről

Hende Csaba az értekezlet szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy előző nap Colleen Bell új budapesti amerikai nagykövet bemutatkozó látogatásán a nagykövet felvetésére szóba került Magyarország helikopterállományának megújítása is.

Hende Csaba az éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezleten Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Újra lesz repülőnap

Hende Csaba az értekezleten a legfontosabb feladatok között felsorolta még, hogy a kormányzati munkatervezés keretében honvédelmi szakpolitikai programot kell kidolgozni, segíteni kell a magyarországi hadiipar fejlesztését, továbbá alaposan elő kell készíteni a 2016-ban ismét megrendezendő nemzetközi repülőnapot.