Így telt Colleen Bell első hete Magyarországon

Colleen Bell, amerikai nagykövet
Vágólapra másolva!
Sűrű hete volt az új amerikai nagykövetnek. Colleen Bell még csak szerdán adta át a megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek, de az elmúlt napokat tárgyalásokkal és ismerkedőlátogatásokkal töltötte. 
Vágólapra másolva!

Képeket tett közzé az Egyesült Államok nagykövetsége Colleen Bell első magyarországi hetéről. Az új amerikai nagykövet pontosan hét nappal ezelőtt érkezett Magyarországra, a megbízólevelét szerdán adta át Áder János köztársasági elnöknek, majd később Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is vacsorázott. Egyik első útja pedig a Hősök terére vezetett, ahol megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját.

Colleen Bell részt vett a hivatalos zászlófelvonási ceremónián Forrás: Facebook/ US Embassy Budapest

Bemutatkozott a munkatársaknak is

Mint kiderült, Colleen Bell a nagykövetség vezető munkatársaival együtt részt vett a rezidencia hivatalos zászlófelvonó ünnepségén, az ezt követő két napon pedig bemutatkozott a magyar kormány képviselőinek és a követség munkatársainak.

A nagykövet a férjével, a szintén producerként dolgozó Bradley Bell-lel és gyermekeivel érkezett Magyarországra. Bár kinevezése körül kisebb botrány kerekedett az Egyesült Államokban, Szijjártó Péter korábban úgy fogalmazott, hogy az új washingtoni magyar nagykövet érkezésével és munkájának megkezdésével új fejezet nyílhat a két ország közötti politikai együttműködésben.