Hajnal óta folyamatosan havazik a Dunántúlon

havazás, Pápa
Vágólapra másolva!
Hajnal óta folyamatosan havazik a Dunántúlon, így Veszprém megyében, Pápa környékén is. A megyében néhány óra alatt csaknem fél tucat autó akadt el vagy csúszott árokba. A behavazott Pápáról olvasónk küldött fotót, amelyet egy 10.000 forintos ClickShop-kedvezménykuponnal jutalmazunk.
Vágólapra másolva!

Néhány óra alatt mintegy 10 centiméter hó esett Pápán. A Veszprém megyei településen hajnalban kezdett havazni, a helyi városgondnokság azonnal sózni kezdte az utakat, délelőtt már hóekékkel tette járhatóvá azokat - mondta a veol.hu-nak Buics Lajos, a cég kommunális csoportvezetője.

Az Origo olvasója, Lampért Gábor fotóján látható is, ahogy Pápán hóekékkel tisztítják az utakat. A kép a város Tókert városrészében készült. Lampért Gábor elmondta, még délben is intenzív, folyamatos volt a havazás, a szél is fújt.

Pápán hóekékkel teszik járhatóvá az utakat Forrás: Lampért Gábor

Az egész megyében gondot okozott az időjárás szombat délelőtt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megyei főügyeletén az Origót arról tájékoztatták, hogy a megye útjain több jármű is elakadt vagy árokba csúszott, és az öt balesetnek egy könnyebb sérültje volt.

Volt, ahol négy autó csúszott árokba, a 82-es főútról egy elakadt kamiont vontattak ki a zirci tűzoltók, egy Ajka külterületén árokba csúszott kisteherautón pedig az ajkai tűzoltók segítettek. Elakadt egy kamion a 84-es úton is, egy, a 8-as főútról lecsúszott teherautó vezetője könnyebben sérült.

Elsőfokú riasztás

Hajnal óta intenzíven havazik Győr térségében, a viharos szél miatt a soproni és a kapuvári, a hófúvás veszélye miatt a csornai, a mosonmagyaróvári, a győri, a téti és a pannonhalmi járásban elsőfokú riasztás van érvényben. Bakonykoppányban például délelőtt 11 óráig már 9 cm hó esett a Kisalföld folyamatosan frissülő beszámolója szerint.

Belepte a hó a fákat a kisalfold.hu képén Forrás: kisalföld.hu

Az ország időjárását továbbra is a szélsőségek jellemzik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy megdőlt a melegrekord: Lágymányoson 5 Celsius-foknál is melegebb volt az éjjel. Mostanáig a január 24-ei fővárosi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord 4,5 fok volt, amelyet Budapest belterületén mértek 1986-ban.

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételeit felhasználjuk, akkor 10.000 forintos ClickShop-kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg. További részleteket itt olvashat!