Vágólapra másolva!
Megkezdődött a másodfokú büntetőper a romák sérelmére évekkel ezelőtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán.
Vágólapra másolva!

A romagyilkosságok ügyében a Budapest Környéki Törvényszék 2013. augusztus 6-án tényleges életfogytiglanra ítélte Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot, Csontos István pedig 13 év fegyházat kapott.

Kiss István másodrendű vádlottat (k), mögötte balra Pető Zsolt harmadrendű vádlottat kísérik be a Fővárosi Ítélőtáblán Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hat embert gyilkoltak meg

Az eljárás adatai szerint Kiss Árpád, a testvére, Kiss István és Pető Zsolt 2008-2009-ben kilenc helyszínen hajtott végre fegyveres támadást romák otthonai ellen. A bűncselekmény-sorozatban hat ember, köztük egy gyermek meghalt, öten súlyosan megsebesültek. Kiss Árpád, Kiss István és Pető Zsolt negyedik társa, Csontos István a két utolsó támadásban vett részt sofőrként.

A vádlottak a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságok másodfokú büntetőperén a Fővárosi Ítélőtáblán Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A vádlottak fellebbeztek, részben hatályon kívül helyezés és új elsőfokú eljárás, részben felmentés érdekében. Az ügyészség a negyedrendű vádlott esetében súlyosítást indítványozott, mert álláspontja szerint Csontos Istvánnak a katonai elhárítás egykori ügynökeként lett volna lehetősége gyilkosságokat megakadályozni, ha tájékoztatja a hatóságokat az általa korábban megfigyelt társaságról. A másodfokú büntetőperben májusban várható döntés.