Hazafelé tart a Kun-Mediátor résztulajdonosa

DOBRAI SÁNDORNÉ Kun-Mediátor
DOBRAI SÁNDORNÉ
Vágólapra másolva!
A Kun-Mediátor Kft. résztulajdonosa, az éppen külföldön tartózkodó Kemecsi László már úton van Magyarországra - mondta Dobrossy István, a cég károsultjait képviselő ügyvéd csütörtökön az M1 aktuális csatornának.
Vágólapra másolva!

Az ügyvéd közölte: Kemecsi László önszántából jön, és együttműködik a hatóságokkal. Korábban az Origo megírta, hogy Kemecsi László Dobrai Sándornénak, a cég ügyvezetőjének a veje és a Kun-Mediátor Kft. résztulajdonosa, valamint a karcagi sportegyesület vezetőedzője.

Dobrai Sándorné Forrás: police.hu

Az egyik károsult ugyancsak arról számolt be az M1 aktuális csatornának, hogy beszélt Kemecsi Lászlóval, aki éppen egy olaszországi hajóúton van.

Sikkaszthattak

A rendőrség kedd este tette közzé, hogy sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután egy pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél - közölték.

Szerdán a Magyar Nemzeti Bank mint felügyeleti hatóság azt közölte, hogy jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indít a kft.-nél. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szintén szerdán utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatóját, hogy a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezési tevékenységével kapcsolatban haladéktalanul indítson vizsgálatot.

Nem csak a vezetők utaznak

Az IBUSZ-hoz nyolc foglalás érkezett a Kun-Mediátor Kft.-n keresztül, ami 16 embert jelent, közülük van, aki már jelentkezett, a többiekkel most veszik fel a kapcsolatot - mondta az IBUSZ vezérigazgató-helyettese.

Komora Zoltán ismertette:

. A foglalások júliusra-augusztusra szólnak, az utasok még csak az előleget fizették be. Az IBUSZ most minden utastól bekéri a nála lévő bizonylatokat, utazási szerződéseket.

A foglalások élnek, aki az IBUSZ-nál foglalt, és minden utazási szerződése rendben van, el is fog utazni - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes. Hozzátette, most már közvetlenül náluk kell intézni az utazással kapcsolatos ügyeket.

Nem tudnak külföldön rekedt utasról

Békési Tamás, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főosztályvezető-helyettese közölte, az utazási vállalkozótól nem érkezett olyan jelzés, hogy fizetésképtelen lenne, nem tudja az utasait elutaztatni vagy hazaszállítani.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységével összefüggő jogsértő körülményről nincs tudomása a hatóságoknak.

de erről egyelőre nincs információ - jelezte a főosztályvezető-helyettes.