Prostitúcióra kényszerítettek, majd eladtak egy lányt

bordélyház-leleplezése, prostitúció
TO GO WITH AFP STORY by JOSIE COX - FILES - A picture taken on March 6, 2009 in a brothel in Offenbach, western Germany, shows a prostitute waiting for clients. Times are hard down at brothels in Germany, where the current financial crisis has triggered a sharp decline in clientele. AFP PHOTO DDP/MARTIN OESER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Emberkereskedelem miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség két férfi ellen, akik prostitúcióra kényszerítették egy ismerősüket, majd eladták külföldön.
Vágólapra másolva!

Nem sejtette, hogy fogságba kerül

Az egyik férfi még 2011 szeptemberében csalta fel ismerősét Budapestre, munkalehetőséggel kecsegtette. Az akkor 24 éves nőt egy 14. kerületi lakásban szállásolta el, majd veréssel és fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy pénzért árulja a testét. Az ebből származó napi körülbelül 40 ezer forintos bevételét elvette tőle.

Kétezer eurót kaptak érte

A fogva tartó egyik rokona bevonásával Németországba vitte a lányt, és továbbra is kényszerítette, hogy férfiakkal háljon. Ekkor már azzal fenyegették, hogy a családját is bántani fogják. Keresetét külföldön is zsebre tették, odáig fajultak a dolgok, hogy egyszer három napig nem engedték ki a szobájából. Ezzel még nem ért véget a lány kálváriája: novemberben Hollandiába, Hágába vitték, ahol 2 ezer euróért (610 ezer forintért) eladták két másik férfinak.

Fenyegetéssl, veréssel kényszerítették arra, hogy áruba bocsássa testét Forrás: AFP/Martin Oeser

Évekre lecsukhatják őket

A Fővárosi Főügyészség több bűncselekménnyel is vádolja a két magyar férfit, ezek közül az erőszakkal elkövetett kerítés a legsúlyosabb, amiért 2-8 év börtönt is kaphatnak. Az ügyészség közleményéből egyéb részlet az ügyről - például, hogy hogyan sikerült végül kiszabadulnia a lánynak -, nem derül ki.