Megszólaltak a Vajnával szerződő TV2-tulajdonosok

Simon Zsolt TV2 Simon Zsolt vezérigazgató
Simon Zsolt vezérigazgató
Vágólapra másolva!
Jelenleg is Simon Zsolt és Yvonne Dederick tulajdonában van a TV2 – mondták el egy interjúban a televízió vezetői. Szerintük nem szerzett elővásárlási jogot a televízióra Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlettársa. Arról is beszéltek, hogy érvényes az Andy Vajnával csütörtökön kötött megállapodás. Fonyó Károly szerint Simon Zsolt és Yvonne Dederick nem mond igazat. 
Vágólapra másolva!

"Jelenleg is a mi tulajdonunkban van a TV2, ahogy eddig is, és az október 15-én bejelentett tranzakció lezárásáig ügyvezetőként is az eddig megszokott, normál üzemben működünk” - mondta Simon Zsolt és Yvonne Dederick a tenyek.hu-nak.

Szavazzon!

Ön szerint ki a TV2 tulajdonosa?

Nem emlékeznek

Komoly vállalat vagyunk, komoly ügyvédi irodák dolgoztak az ügyleten hónapok óta, nem értjük, hogy

miért vesz bárki is komolyan egy efféle fantazmagóriát

– utaltak a tulajdonosok arra, hogy állítólag megvette a TV2-t a Fonyó Károly tulajdonában lévő Megapolis Media Zrt.

Simon Zsolt és Yvonne Dederick az interjúban arról is beszélt, hogy nem emlékeznek arra, hogy bármilyen elővásárlási szerződést aláírtak volna a Megapolisszal. Elmondásuk szerint a németek az Andy Vajnával kötött megállapodás minden egyes elemét jóváhagyták.

Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója szerint Simicskáék nincsenek birtokon belül Forrás: www.polyakattila.hu/Polyak Attila

Nem lesz sötétség

A csütörtökön aláírt megállapodás minden lépésében jogszerű, ezért kizárt, hogy a mostani műbalhé hatással legyen a csatorna működésére.

Mindenki megnyugodhat, nem sötétül el a képernyő

– mondták a TV2 honlapjának a tulajdonosok. Az interjúból az is kiderült, hogy senkinek sem kell aggódnia, mivel a fizetéseket továbbra is megkapják.

Fonyó nem foglalkozik a nyilatkozattal

"Ez az ő véleményük, én ennek nem tulajdonítok perdöntő jelentőséget” - reagált az Origónak a TV2 oldalán megjelent tulajdonosi interjúra Fonyó Károly, aki szintén magáénak mondja a csatornát. Az üzletember megismételte:

az ő szerződésük egy bonyolult jogi konstrukció,

vélhetően az is az, amit később "a vélt új tulajdonos” Andy Vajnával kötöttek, így ez jogvitába fog torkollni, az illetékesek pedig majd eldöntik, kinek van igaza.

Fonyó Károly nem aggódik különösebben a friss nyilatkozat miatt Forrás: MTVA / Nemzeti Audiovizuális Archivum

Simon Zsolt és Yvonne Dederick nyilatkozatát egyébként Fonyó amellett, hogy nem tartja igaznak, teljesen természetesnek nevezte, mondván:

nem állhatnak a nyilvánosság elé azzal, hogy bocsánat, rosszul emlékeztünk, ezért adtunk el valamit, ami nem is volt a miénk.

Fonyó Károly szerint természetes, hogy védik az eddigi álláspontjukat, amivel talán a csatornán belüli bizonytalanságot próbálják tompítani.

Megvan, ki fizeti a dolgozókat

Arra a kérdésünkre, hogy amíg a jogvita tart, ki fog például fizetést adni november elején a TV2 dolgozóinak, Fonyó azt válaszolta, hogy egyelőre Yvonne Dederick és Simon Zsolt, mert még ők a TV2-t üzemeltető Zrt. ügyvezetői.

Yvonne Dederick a TV2 green box stúdiójában és vezérlőjében Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Talán néhány napig" - tette hozzá Fonyó, emlékeztetve, hogy az ő cége, a Megapolis Media Zrt. a TV2-s anyacéget, vagyis a TV2 Media Group Holdings Kft.-t vásárolta meg, és az ottani ügyvezetői posztjukról mentette fel Yvonne Dederick és Simon Zsoltot.

Ők mindketten ügyvezetők viszont a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonában álló cég, a TV2 Média Csoport Kft.-nél, valamint az utóbbi tulajdonolta MTM-SBS Zrt.-nél is - ez utóbbi a TV2 csatornát közvetlenül üzemeltető vállalkozás, aminek a béreket is fizetnie kell.