A Fidesz elnézést kért Soros György miatt

rezsifórum Hoppál Péter
Rezsifórum a XIII. kerületben
Vágólapra másolva!
Nyílt levélben kért elnézést a Helsinki Bizottságtól a Fidesz, mert két éve szóvivőjük azt állította, hogy a szervezet Soros György megrendelésére járatja le a pártot. 
Vágólapra másolva!

Helyreigazítást tett közzé honlapján a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Ebben elnézést kértek a Helsinki Bizottságtól, mert szóvivőjük azzal vádolta őket, hogy

Soros György segítségével le akarják járatni a magyar kormányt.

Bocsánatot kértek

Hoppál Péternek elnézést kellett kérnie Forrás: Origo

A közleményben egészen pontosan ez áll:

„Bocsánatot kérünk a Helsinki Bizottságtól, amiért a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szóvivője, dr. Hoppál Péter 2013. augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a Helsinki Bizottság azért kap támogatást a Soros György személyéhez köthető szervezetektől, hogy cserébe Magyarországot, a Fideszt, illetve a magyar kormányt lejárassa.”

Jogerős ítélet

Hoppál 2013 augusztusában azt mondta: a civilszervezetek, köztük a Magyar Helsinki Bizottság, amerikai megrendelésre támadják a magyar kormányt, a Fideszt és a miniszterelnököt.

A Helsinki Bizottság beperelte a Fideszt és a szóvivőt, a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben arra kötelezte a pártot, hogy a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben, valamint a www.fidesz.hu portálon kérjen elnézést.