Milliókért magyarázza el a nyúltartást az EMMI háttérintézménye

húsvét, a nyúltartás szabályai, házinyúl, Egy kisnyulat tart kezében Varga Tiborné, aki férjével együtt közel tíz éve létesítette nyúltenyésztő családi gazdaságát, amely mára korszerű vállalkozássá nőtte ki magát Püspökhatvanban
Vágólapra másolva!
Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint a mintegy 40 milliárd forintot kezelő Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) átláthatatlanul hasznosítja a forrásokat, és a legelesettebbek felzárkóztatását szolgáló uniós forrásokat "lopja el". 
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: nem véletlen, hogy a kormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményéhez irányította a romák felzárkóztatását célzó forrásokat. Azt mondta, az intézet költéseiből csak mintegy 1,5 milliárd forintnyi vizsgálható, a közbeszerzések jó része pedig "kamu megbízásokra" megy el, amelyek nem járnak haszonnal. Azok legnagyobb részét épphogy

a 25 millió forintos értékhatár alatt írják ki,

így meghívásos pályázattal is lebonyolíthatók - fejtette ki.

Nyúltartási segédkönyvet is kiadtak Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Nyúltartási kézikönyv

A politikus - aki korábban az intézet több hasonló közbeszerzésének hasznosságát is vitatta - most egy olyan tanulási segédletet mutatott be, amely közlése szerint hemzseg a szakmai hibáktól.

Az Eötvös-program keretében, a tevékenységközpontú tanulás címen, a mezőgazdasági oktatás módszertanának fejlesztését célzó pályázatra egy olyan társaság, a Száz Magyar Falu Kft. írt 31 millió forintért oktatási segédletet, amely korábban nem foglalkozott közoktatással, a tananyagot pedig nagyon drágán és nagyon rossz színvonalon készítette el - tette hozzá Hadházy Ákos.

A "hülyeségeket és blablát" tartalmazó segédlet a többi közt

tízéves gyerekeket tanítana arra, hogyan kell levágni egy nyúl fejét

- jegyezte meg.

Az oktatási segédkönyvben az is benne van, hogyan kell bemutatni egy nyuszit Forrás: Origo

Tanulmány 30 millióért

Egy másik cég 30 millió forintért írt tanulmányt arról, melyik legyen az a 140 intézmény, amelyet bevonnak az Eötvös programba, míg a TKKI két teljesen azonos közbeszerzést is kiírt, azonos értékben, amelyre a jelentkező cégek a politikus szerint akár ugyanazt a tanulmányt is benyújthatták.

Az LMP-s politikus úgy ítélte meg: a leghátrányosabb helyzetben lévőknek szánt forrásokat ösztöndíjakra kellene fordítani, emellett oktatóikat is premizálni kellene.