A honvédséget segíti a milliárdos

A honvédség PTSZ típusú lánctalpas járműve az épülő ideiglenes műszaki határzár mellett a magyar-horvát határon, a beremendi határátkelőhely közelében
Vágólapra másolva!
A Magyar Honvédség rendelkezésére bocsátja gyártelepét Felcsuti Zsolt, az ország egyik leggazdagabb embere. Cégének barcsi üzemében menekültválság miatt határra vezényelt katonákat és az ő felszereléseiket helyeznek el.
Vágólapra másolva!

A határőrizeti feladatok ellátásához nyújt segítséget az 52 milliárd forintos vagyonnal rendelkező Felcsuti Zsolt - írja a Napi.hu. Az üzletember cégének, az MPF Csoportnak a magyar-horvát határon fekvő Barcson is van gyára, itt kapnak a katonák egy 100 ezer négyzetméteres ingatlant.

Az irodákat és raktárakat a katonák és felszereléseik elhelyezésére használhatja majd a honvédség.

Az MPF Csoport egyébként az európai piac egyik legjelentősebb barkácsgép tartozék gyártója. A cég azt írja közleményében, hogy a barcsi üzemnek csak egy részét engedik át katonai célokra ez pedig nem befolyásolna az MPF gyárának termelését.

Korábban egy másik magyar milliárdos, Demján Sándor is pénzt adott a menekültválság kezelésére: alapítványán keresztül egymillió eurót (több mint 315 millió forintot) ajánlott fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására.