Látássérültekre támadt a kamasz rabló

Vágólapra másolva!
Fehér botosokra szakosodott a kiskorú rabló, pénzt és ékszert zsákmányolt a megtámadott látássérültektől. Egyik áldozatát késeléssel is fenyegette.
Vágólapra másolva!

Hosszú évekre rács mögé kerülhet az a fővárosi kiskorú rabló, aki 2014. augusztus 23-án több gyengén látóra is rátámadt.

A kamasz a Vakok Állami Intézete környékén leste ki áldozatait. Az első sértettől szatyrát akarta elvenni. Mivel ellenállásba ütközött, meg is fenyegette a fehér botos látássérültet: társaival megkéselik, ha nem ad neki pénzt. A megfélemlített áldozat engedelmeskedett, és átadta a nála lévő 350 forintot.

Látássérült családra támadt

A rabló nem érte be ennyivel: felfigyelt egy szintén fehér bottal járó férfire, aki éppen vak édesanyját kísérte az intézetbe. A fiú ekkor a lerántásos módszert választotta: a férfi mögé lépett, letépte nyakáról aranymedálos láncát, majd elfutott. A sértett próbálta megakadályozni, de miközben megfordult, elesett.

Öt évet is kaphat

A rablót elfogták, a Fővárosi Főügyészség "a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással" vádolja. Mivel a tettes elmúlt 14 éves, a rá kiróható leghosszabb szabadságvesztés elérheti az öt évet is.