Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kósa egy független jelölt győzelmével dicsekedett

Kósa Lajos Budapest, 2015. január 19.
Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke újságíróknak nyilatkozik a testület zárt ülése után a Parlamentben 2015. január 19-én. Az ülés témája volt a Magyarországot érintő biz
Budapest, 2015. január 19. Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke újságíróknak nyilatkozik a testület zárt ülése után a Parlamentben 2015. január 19-én. Az ülés témája volt a Magyarországot érintő biztonságpolitikai kérdések a franciaországi terrortámadás után. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kósa Lajos szerint csak akkor lehet következtetéseket levonni, ha az időközi önkormányzati választásokat is megnézik. A Fidesz alelnöke a parlamentben két hétvégi győzelemről beszélt, de az egyik esetben a szavazólapon nem volt rajta a kormánypárt logója.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a választás megmutatta, hogy a kétharmados kormánypárt nem tudja egy időközi választás tétjét „élet-halál kérdéssé változtatni”, aki ugyanakkor megjegyezte: csak akkor lehet következtetéseket levonni, ha az időközi önkormányzati választásokat is megnézik, s például Abaújszántón először nyert a Fidesz 69 százalékkal, Szatymazon pedig több mint 50 százalékkal győzött jelöltjük.

Abaújszánton az MTI tudósítása szerint a független Sáfián Ádámot választották meg polgármesternek. Ez természetesen nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a kormánypárt támogatta a független jelöltet, de a szavazólapon a párt logója nem szerepelt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről