Vágólapra másolva!
Két nap alatt ezer adag meleg ételt oszt ki a Batthyány téren a máltai és a baptista szeretetszolgálat, a rászorulók ingyenes orvosi ellátást is kapnak. A felmérések szerint az éhezők fele nem hajléktalan, tehát sokan szorulnak rá úgy az adományra, hogy van fedél a fejük felett, de élelmiszert már nem tudnak vásárolni.
Vágólapra másolva!

Pénteken és szombaton 500-500 adag meleg ételt osztanak ki a fővárosi Batthyány téren, közben a máltaiak orvosi rendelője is üzemel majd, így a rászorulók taj-kártya nélkül is kaphatnak orvosi ellátást.

Családok is sorban állnak

Az akcióban részt vesz a Baptista Szeretetszolgálat is, amely kőbányai telephelyén minden munkanapon ellátja az éhezőket.

„Azt tapasztaljuk, hogy másfél óra alatt elfogy a kínált 500 adagos ételmennyiség, a rászorulók közel fele pedig nem is hajléktalan. Szegény családok, idős, egyedülálló emberek is sorban állnak a tál ételért" – mondta az Origónak Révész Szilvia, a baptisták szóvivője, hozzátéve, a szeretetszolgálat csak decemberben 10 ezer adag étellel segítette a fővárosi és a vidéki rászorulókat.

Kétnapos ételosztást tart a Batthyány téren a Magyar Máltai és a Baptista Szeretetszolgálat Fotó: Marjai Judit

A hétvégi karitatív akciót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat udvarán rendezik, pénteken délután kettőtől, szombaton egy órától lehet sorba állni az ételért.