PM: a téli szünetben is kapnak meleg ételt a szegény zuglói gyerekek

Vágólapra másolva!
Megközelítőleg egymillió forintból, a polgármester keretéből nyújtanak meleg ételt Zuglóban a szegény családokban élő gyermekeknek a téli szünet idején - közölte a Párbeszéd Magyarországért (PM) két politikusa vasárnap.
Vágólapra másolva!

Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere, a PM elnökségi tagja és Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, a PM társelnöke közleményben az írta, amíg a Fidesz-KDNP a parlamentben indoklás nélkül leszavazta Szabó Tímea költségvetési módosító javaslatát, amely 3 milliárd forintból fedezte volna, hogy az éhező gyerekek a téli szünetben is meleg ételhez jussanak, a Zuglói Önkormányzat megoldotta a feladatot.

Gucci-demokrácia

Szabó Rebeka szerint a kerületben körülbelül 130 gyerek igényelt a téli szünetben étkezést, az iskolák és óvodák megközelítőleg kétharmadából. Az adagokat a zuglói Szociális Gondozó Szolgálat segítségével, az ő helyiségeikben vehetik majd át az érintettek a szünidő legtöbb napján, az ünnepnapokra pedig melegétel-konzerveket nyújtanak.

Szabó Tímea szerint a 16 napos téli szünet 600 ezer magyar gyermeknek 16 nap nélkülözést jelent. A gyermekéhezés Magyarország legnagyobb szégyene, ezért nem adhatják fel a harcot, hogy megváltoztassák ezt a helyzetet, és felszámolják "a fideszes Gucci-demokráciát" .