Karaktergyilkosságot tervezhettek Pintér Sándor ellen

Pintér Sándor belügyminiszter
Sandor Pinter, Hungary's Interior minister, makes a statement for the press in Veszprem on October 13, 2010. Hungarian authorities said on October 13 the threat of another chemical spill had been averted and villagers could return home. The death toll from the October 4 spill, when a flood of toxic sludge from an alumina plant poured into villages and rivers, meanwhile rose to nine when one of elderly people wounded in the disaster died in hospital. AFP PHOTO / BALINT PORNECZI
Vágólapra másolva!
Egy külföldi szervezet a közelmúltban karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni Pintér Sándor belügyminisztert - írta szombati számában a Magyar Nemzet, amelynek a tárcavezető azt mondta: az egyébként nem először előforduló kísérlettel az illetők azóta felhagyni kényszerültek.
Vágólapra másolva!

A miniszter úgy fogalmazott: "külföldi szervezetek már többször próbáltak a lejáratásomra olyan, a személyemhez kötődő eseményeket kreálni, amelyek soha nem történtek meg".

Egy külföldi szervezet a közelmúltban karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni Pintér Sándor belügyminisztert a Magyar Nemzet szerint Forrás: AFP/Pörneczi Bálint

Pintér Sándor egy közeljövőre időzített lejárató akcióról arra hivatkozva nem mondott részleteket, hogy az illetők arra kényszerültek, hogy felhagyjanak ezzel a tevékenységükkel. Szerinte így a konkrét történet már érdektelen, ő maga pedig nem akar a "nem zörög a haraszt" elnevezésű társadalmi értékítélethez hozzájárulni.

Korrekt tüntetők

Az utóbbi idők demonstrációival összefüggésben azt mondta: a tüntetők többsége korrekt módon áll a rendőrséghez, és a szolgálatot teljesítők is szakszerűen, az előírásoknak megfelelően jártak el. Nem történtek rendőri túlkapások, ami szerinte azt jelzi, hogy az állomány kifogástalan pszichikai és fizikai állapotban van.

Titkosszolgálati módszerek

Arra a kérdésre, hogy tárt-e fel a polgári elhárítás olyan nemzetbiztonsági kockázatot Orbán Viktor miniszterelnök környezetében, amelynek kivizsgálását a kormányfő egyik tanácsadója, Habony Árpád esetében az ellenzék sürgeti, azt mondta: tudomása szerint Habony Árpád semmilyen tisztséget nem visel, nincs szerződéses viszonyban állami cégekkel, ezért az Alkotmányvédelmi Hivatlanak sincs dolga a személyével.

A teljes cikket itt találja: MNO.hu.