Vona Gábor kormányváltást, de NATO-mentes országot akar

Interjú Vona Gáborral
Vona Gábor távlatokban gondolkodik
Vágólapra másolva!
A Jobbik le akarja váltani a kormányt, de nem szeretné, ha Magyarországon külföldi erők befolyása érvényesülne - jelentette ki Vona Gábor, a párt elnöke, parlamenti frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában. Az ellenzéki politikus azt is felvetette: társadalmi vitát kellene nyitni az ország NATO-tagságáról, mert szerinte az ország érdeke az lenne, ha nem tartozna egyetlen katonai szövetséghez sem.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor szerint el kell érni, hogy Magyarország egy esetlegesen kialakuló NATO-Oroszország konfliktusból kimaradjon, semleges maradjon. Itt lenne az ideje annak, hogy elkezdődjön egy társadalmi vita arról, hogy Magyarországnak a NATO-ban van a helye vagy egyetlen katonai szövetségben sem - emelte ki, hozzátéve: szerinte jelenleg utóbbi lenne az ország érdeke. Ez biztos, hogy sok érdeket sértene, de ha Magyarország ki szeretne lépni, akkor azt tiszteletben kell tartani - tette hozzá, megjegyezve: a vitát fel kell vállalni, mert "ennél ezerszer kellemetlenebb, ha Magyarország belesodródik egy háborús konfliktusba".

Vona Gábor távlatokban gondolkodik Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Vagyonnyilatkozatok

A Jobbik ma jelentette be, hogy valamennyi képviselőjük nyilvánosságra hozza a velük egy háztartásban élő családtagok vagyonnyilatkozatát januárban.

Az elmúlt időszakban sorra derültek ki olyan esetek, amikor politikusok feleségükre, gyermekükre íratva próbálták "eltüntetni" vagyonukat. Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője arra szólított fel minden politikust, hogy tegyék ők is nyilvánossá családtagjaik vagyonnyilatkozatát. Akinek nincs takargatnivalója, az ezt megteheti - hangoztatta. Minden önkormányzati, közgyűlési képviselőjüknek is ezt kell tennie, amikor majd leadják sajátjukat.