Orbán kínálhat új állást Vitézynek

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ, BKK vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
A kormánynak dolgozhat a jövőben Vitézy Dávid, akit néhány hete menesztett a BKK éléről a főpolgármester. Úgy tudni, Vitézy szakértelmére az országos közlekedési átszervezési programban számítanának.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető, hogy a jövőben az Orbán-kormánynak dolgozik majd Vitézy Dávid, akit december elején azonnali hatállyal mentett fel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) éléről a fővárosi közgyűlés, miután az ő és Tarlós István főpolgármester két év óta fagyos viszonya nem javult.

Vitézy Dávid és Tarlós István egy sajtótájékoztatón a városházán Fotó: Origo

Arról, hogy „nem engedi el a kormány Vitézy Dávid kezét", és a szakembernek kormányzati posztot szánnak, a Hvg.hu írt egy, a Miniszterelnökségen folyó munkára rálátó forrására hivatkozva. Eszerint a volt BKK-vezér miniszteri vagy kormánybiztosként a Volán-társaságok átszervezését felügyelheti.

Egy magas rangú kormányzati forrás a portál szerint korábban említette, hogy a mostani kormányzati ciklus egyik legnagyobb kihívása a közösségi közlekedés átszervezése lesz. Ennek eleme a budapesti elővárosi közlekedés fejlesztése, ami része egy országos közlekedési átszervezési programnak.

A volt BKK-vezér talán kormányzati pozícióban, szakmai poszton folytathatja Fotó: Origo

Az Origo nyáron írt arról, hogy ha Tarlós főpolgármester marad, meneszti Vitézyt. Azt is írtuk: Vitézy, ha felkérnék, sem vállalna el például helyettes államtitkári megbízatást közlekedési területen. Informátoraink akkor azt is mondták, "túl sok ellenséget is szerzett ahhoz, hogy ilyen posztot felajánljanak neki".