Megúszta Orbán Viktor a csokievést

Varju László DK-s képviselő adta át a parlamentben a dohányipari szakszervezetek csokijait. A csokikon családi fotók láthatóak, a hátoldalon pedig egy üzenet: "Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat.
Orbán Viktor és Semjén Zsolt
Vágólapra másolva!
Kövér László, az Országgyűlés elnöke nem bünteti meg Orbán Viktor miniszterelnököt és helyettesét, Semjén Zsoltot azért, mert csokoládét evett a parlamenti ülésteremben. Az Országgyűlés sajtóirodája közölte: jogi szabályozás nem rendelkezik a hasonló esetek szankcionálásáról.
Vágólapra másolva!

Bejárták az internetet azok a fotók, amiken Orbán Viktor helyettesével, Semjén Zsolttal az ülésteremben csokoládét eszik az Országgyűlés idei, utolsó előtti ülésén. Az Origo írta meg elsőként, hogy a kormányfő megsértette a házirendet, amit Kövér László tavaly szigorított. Ennek értelmében ugyanis az épületben tilos élelmiszert és italt fogyasztani, valamint dohányozni is. A házelnök azonban nem bünteti meg Orbán Viktor miniszterelnököt és helyettesét, Semjén Zsoltot – értesült a Népszava.

Orbán Viktor és Semjén Zsolt csokoládét eszik Forrás: alfahir.hu

Tüntetésre készült a csokoládé

A miniszterelnök egyébként az egyedi, családi fényképekkel ellátott csomagolást szájjal tépte fel. Az édességet a dohányipari szakszervezetek készítették a tüntetésükre. Azt szerették volna elérni, hogy a politikusok ne szavazzák meg a dohánycégeket érintő változásokat. Orbán Viktor és Semjén Zsolt megszavazta a szóban forgó törvényt. A csoki papírján a dolgozók gyermekei voltak. Az édességet a Demokratikus Koalíció képviselője, Varju László vette át a tüntetőktől és ő is vitte be azt az ülésterembe.

A csokoládé csomagolása Forrás: vatera.hu

Elárverezik az "ereklyét"

A miniszterelnök csokipapírját kedden az LMP-s Ikotity István árverésre bocsájtotta a Vaterán, a licit 10 ezer forintról indult. Az „ereklyéért” már 82 ezer forintot ajánlottak.