Lázár: Pokorni hátba támadott bennünket

Ónos eső sajtótájékoztató Katasztrófavédelem
Ónos eső sajtótájékoztató - Pokorni Zoltán
Vágólapra másolva!
Pokorni Zoltán hátba támadott minket – mondta a Figyelőnek adott interjújában Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a lapnak beszélt Habony Árpádról is és az állami bankportfolióról is. 
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a legsúlyosabb hibák közé sorolja a politikában, ha valaki hátba támadja az első sorban harcolókat, akik közé sorolja önmagát, Giró-Szász Andrást, Rogán Antalt, Szijjártó Pétert és Habony Árpádot is.

Pokorni egy politikai veterán

A miniszter közölte: „Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti, vagy végzi ki.”

Lázár jó politikai stratégának tartja Habonyt, ugyanakkor azt gondolja, a Fidesz érdeke, hogy mihamarabb tisztázódjon Habony szerepe és a helyzete.

Pokorni Zoltán Lázár János szerint egy politikai veterán Fotó: Polyák Attila - Origo

Az interjúban szóba került az állami bankportfólió létrehozása is. Lázár szerint az MKB „egy rosszul vezetett, szétlopott bank volt", amit most talpra kell állítani, a rossz részeket leválasztani róla. A Budapest Bankról sokkal hízelgőbb a véleménye.

A Figyelőnek azt is elárulta, hogy jelenleg az osztrák pénzintézetekkel, az Erste Bankkal és a Raiffeisennel folynak tárgyalások a bankportfólió bővítésével összefüggésben.

Goodfriend Bach alakját idézi

A magyar-amerikai viszonyról elmondta, hogy Amerika zsandárként viselkedik, André Goodfriend ügyvivő pedig Alexander Bach alakját idézi fel. „Nem leszünk az oroszok strómanjai az Európai Unióban, de nem fogjuk kiszolgálni az amerikaiakat sem" - jelentette ki a lapnak.

André Goodfriend amerikai nagykövet Fotó: Polyak Attila - Origo

Paks: ki lehet hátrálni

Magyarország Európában a három legjobb ország között van a potenciális gazdasági növekedés alapján - hangsúlyozta. A paksi atomerőmű bővítéséről Lázár János a Figyelőnek adott interjúban elmondta, hogy megvan a lehetőség a kihátrálásra, de ez nem cél, és ennek költségei is lennének. Szándékuk, hogy még ebben a kormányzati ciklusban megkezdődjön az építkezés - jelentette ki.