Így szerezték meg Orbán csokipapírját

Varju László DK-s képviselő adta át a parlamentben a dohányipari szakszervezetek csokijait. A csokikon családi fotók láthatóak, a hátoldalon pedig egy üzenet: "Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat.
Orbán Viktor és Semjén Zsolt
Vágólapra másolva!
Egy napja van fent a legnagyobb aukciós portálon, de máris 71 ezer forintot ajánlottak annak a csokoládénak a csomagolásáért, amelyet Orbán Viktor hétfőn fogyasztott el a parlamenti ülésteremben. 
Vágólapra másolva!

Az „ereklyét” Ikotity István, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője hozta el, és ő is tette fel a Vatera oldalára, ahol 10 ezer forintról indult a licit. Mára ez 61 ezer forinttal nőtt, és azóta is folyamatosan emelkedik. Ha így halad, az sem kizárt, hogy valaki több mint 100 ezer forintot fizet majd a csokipapírért. Az aukciós portál szigorú szabályzata szerint kizárt, hogy a pénzt végül ne fizessék ki, ha valaki ugyanis licitál és nyer, annak kötelező megadnia az összeget.

Az aukció tízezer forintról indult Forrás: vatera.hu

Házirendet sértett Orbán

A csokoládét egyébként a dohányipari törvény ellen tüntető szakszervezetek küldték be az Országgyűlésbe, az édesség csomagolásán üzenetet is küldtek a képviselőknek, a demonstrálók gyerekeinek arcképével. Ezt ette meg Orbán Viktor, amivel házirendet is sértett.

Klónoznák a kormányfőt

Ikotity István posztja a Vaterán kapott hideget és meleget is. Van, aki azért szállt be a licitbe, hogy „szolidaritást vállaljon az elszegényedő magyar emberekkel”, más azt kérdezi, vajon DNS-teszttel lehet-e bizonyítani, hogy a papír tényleg Orbáné volt. Akad olyan is, aki azt tudakolta a képviselőtől, maradt-e annyi DNS a papíron, hogy klónozni lehessen belőle a kormányfőt, „vagy legalább egy focistát.

Mások viszont szégyennek nevezték az aukciót , és arra figyelmeztették az LMP-s politikust, hogy a választópolgárok nem azért juttatták a Parlamentbe, hogy csokipapírokkal szemezzen órákon keresztül, hanem hogy honfitársait képviselje.

Orbán Viktor házirendet sértett az üléstermi evéssel Forrás: alfahir.hu

Mégis jótékonykodik

Ikotity István azt korábban elmondta az Origónak, hogy nem jótékonysági célra fordítaná a pénzt, hanem csokoládét venne belőle a miniszterelnöknek, hogy minden nap jusson belőle az asztalára és gyakrabban láthassák a Parlamentben.. Azóta azonban - ahogy blogjában megírta - meggondolta magát. Az aukcióból beérkező összeget teljes egészében átutalja a dohányipari szakszervezet részére, akik azt elkülönítetten fogják kezelni, és amikor megszűnnek a jelenlegi értékesítési hálózatok, és létrejön a központi dohányelosztó, a károsult, munkájukat vesztett munkavállalók támogatására fogják fordítani.

Így történt az eset

Mivel többen azzal vádolták, hogy nem is Orbn Viktor csokipapírját hozta el, a képviselő közzétette az esetről készített videóját is.