Levélváltás Schiffer és Goodfriend között

Goodfriend levél
Vágólapra másolva!
Választ kapott a kitiltási ügyet érintő kérdéseire Schiffer András LMP-s képviselő az amerikai ügyvivőtől.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kitiltási ügy vízumkérdésként indult, melynek részletei bizalmasak, ám azon információk jelentős része, amely alapján a vonatkozó elnöki rendeletre hivatkozva több magyar államopolgártól megtagadták a beutazást, egy ideje elérhető a magyar kormány számára - éppúgy, mint a kitiltással összefüggő korrupt cselekmények körülményei - írta az Egyesült Államok budapesti ügyvivője.

André Goodfriend levele Schiffer Andráshoz Forrás: Schiffer András/Facebook

André Goodfriend minderről Schiffer András LMP-s politikus november elején küldött levelére válaszolva írt. Schiffer a Facebookon tette közzé a minap az ügyvivőtől kapott választ, amelyben Goodfriend azt is megjegyezte: ha a magyar fél kéri, több információt is adnak. A kormány bűncselekmény kivizsgálása, vagy a vízumüggyel kapcsolatos konkrét információ érdekében a két ország közötti kölcsönös jogi segítségnyújtási szerződés alapján fordulhat az Egyesült Államokhoz - írta.

Levelében Schiffer azt írta Goodfriendnek: tájékoztassa arról, hogy a belépési korlátozással érintett személyek esetében felmerült-e bűncselekmény előkészítésére történő előkészület, bűncselekmény gyanúja, illetve szervezett bűnözői csoportban, vagy bűnszervezetben való részvétel. Ha igen, úgy az érintettek személyes adatait, illetve az eset részletes leírását átadták-e a magyar félnek - kérdezte.