Sportriporter lehet Szijjártó új szóvivője

Menczer Tamás
Vágólapra másolva!
Menczer Tamást, a közmédia 30 éves sportriporterét, korábbi bajai focistát igazolta le szóvivőnek a külügyi tárca - értesült az Origo.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás, a közmédia 30 éves sportriportere lehet januártól a Külgazdasági és Külügyminisztérium új szóvivője - tudta meg az Origo. Értesülésünk szerint Menczer már elbúcsúzott kollégáitól, akiknek csak annyit mondott, hogy a külügyi tárcánál folytatja. Úgy tudjuk, szóvivő lesz.

Menczer Tamás munkában - egyelőre még televíziósként Forrás: Menczer Tamás/Facebook

A sportriporter az Origo érdeklődésére a felkérést sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Arra a kérdésünkre, miszerint igaz-e, hogy Szijjártó Péter miniszter a külügyi tárcához igazolta le, és rábízza a szóvivői feladatokat, csak annyit mondott: „ebben a pillanatban semminek nem vagyok kinevezve.”

Még semminek nem nevezték ki, de kollégáitól elbúcsúzott Forrás: Menczer Tamás/Facebook

Menczerről az MTVA honlapján fellelhető bemutatkozó szövegből az derül ki, hogy 1984-ben született Pécsett, de már Baján nőtt fel. Kisgyerekkorától kezdve rúgta a labdát - olyannyira, hogy ha az udvaron épp nem volt társ, akkor a fallal „játszott”. Mindössze 13 évesen már a Bajai Labdarúgó SE játékosa lett.

Végigjárta a serdülő és ifjúsági csapatot, majd az érettségi után Budapestre került főiskolába. A versenyszerű futballt befejezte, de nem távolodott el a sporttól: a Duna Tv sportriportere, kommentátora lett: így legalább közvetíthette a meccseket - a 2012-es foci EB-t -, ha már profiként pályára nem lépett.