Eltűnne a Wikipédiáról Orbán Viktor fia

Orbán Gáspár, Wikipedia
Vágólapra másolva!
Nem szereti a nyilvánosságot Orbán Viktor fia. Gáspár levelet írt a Wikipédia, internetes lexikon szerkesztőinek, amelyben arra kérte őket, töröljék a róla szóló bejegyzést. 
Vágólapra másolva!

Mivel a Wikipédia egy nyilvános közösségi honlap, a szerkesztők közölték a miniszterelnök fiának levelét is. Ebben Orbán Gáspár szűkszavúan és udvariasan csak annyit kér, töröljék a róla szóló bejegyzést, mert nem szeretne a honlapon szerepelni, valamint további sikereket kíván a szerkesztőknek.

Orbán Gáspár levelét közölték a Wikipédia szerkesztői Forrás: Origo

Az említett szócikkben egyébként nem sok információ szerepel a miniszterelnök fiáról. A néhány mondatban mindössze sportolói karrierjének állomásait említik meg, valamint megjegyzik, hogy a jelenlegi magyar kormányfő gyermeke.

A szerkesztők szerint maradjon

Ahogyan arról a 444 hírportál először beszámolt, a törlési bejegyzés alatt élénk vita alakult ki arról, hogy eleget tegyenek-e Orbán Gáspár kérésének. A szerkesztők eddig döntő többségében amellett érvelnek, hogy a labdarúgói múlt miatt a szócikk maradjon fent a honlapon, de a személyes részeket töröljék belőle. Ketten viszont úgy vélik, hogy Orbán Gáspárnak igaza van, mivel labdarúgói tevékenysége marginális, és csak az édesapja miatt ismert. Ha pedig valaki tájékozódni akar a futballban elért eredményeiről, azt máshonnan is megteheti.

Korábban is írt levelet

Orbán Gáspár édesapjával együtt ott volt a futball-világbajnokság döntőjén Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Orbán Gáspárnak nem az első hasonló ügye, idén nyáron levélben kért az egyik hírportált, hogy ne közöljenek róla cikkeket. A honlap azért írt róla, mert édesapjával együtt a díszpáholyból nézte a brazíliai futball-világbajnokság döntőjét, erről pedig televíziós felvétel is készült. Gáspár érvelése szerint nem közszereplő és semmilyen olyan tisztséget nem tölt be, ami arra jogosítaná fel a médiát, hogy szerepeljen benne.