Vágólapra másolva!
Tavaly novemberben fejezték le Kerényi Jenő budapesti, Goldmann Görgy téri gyerekszobrát, azóta sem kapott új fejet az anyja ölében ülő bronzfiú -a rekonstruálást jövő tavaszra ígérik.
Vágólapra másolva!

Tavaly novemberben rongálta meg valaki a XI. kerületi Goldmann György téren, az Egyetemisták parkjában álló emlékművet: letörték a gyerek fejét a Kerényi Jenő Anya-gyerekkel című köztéri bronz szoborpárosáról.

Az esetet idén áprilisban fedezte fel az Index, egy olvasói levél alapján. A Fővárosi Önkormányzathoz fordultak, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy a Budapest Galéria fővárosi megbízásra már közbeszerzési eljárást írt ki a szobor javítására, az eljárás lezárása után pedig azonnal hozzálátnak a szobor restaurálásához.

Tavaly novemberben rongálták meg Kerényi Jenő budai parkban álló szoborcsoportját, a fiú azóta sem kapott új fejet. A fénykép november 27-én készült Forrás: Origo

A felújítás azonban fél évvel később sem történt meg, a gyerekszobor november végén is fejetlen maradt, ahogy a friss kép tanúsítja. Megkérdeztük a Budapest Galériát, mi a késlekedés oka, ahol az elhúzódó papírmunkával indokolták a késést.

Jövő tavaszra viszont helyre állíthatják az emlékművet, ami más szempontból is felújításra szorul. A Fővárosi Önkormányzat másfél millió forintot különített el erre a célra- tudta meg az Origo.

Az 1975-ben meghalt Kerényi Jenő egyébként négy köztéri szobrot is készített Anya-gyerek témában: az artportal.hu szerint a budapesti mellett Almásfűzítőn, Karcagon és a moszkvai magyar nagykövetség kertjében is áll egy ilyen emlékmű.