Felakasztotta magát a magyar emberkereskedő áldozata

Vágólapra másolva!
Hiába szabadult ki brutális rabszolgatartóinak fogságából, öngyilkos lett egy fiatal magyar férfi Angliában. F. V.  holttestét iskolába tartó szülők és gyerekek fedezték fel egy fán a közép-angliai Batley városában. 
Vágólapra másolva!

Nemrég elvesztette az állását, elkeseredésében pedig felakasztotta magát egy 28 éves magyar férfi Angliában – írta a The Huddersfield Daily című lap. F. V. egyike volt azoknak a magyaroknak, akiket két embercsempész a szigetországba csalt, és brutális körülmények között, éhbérért dolgoztatott.

Orsós János öt, Illés Ferenc idén májusban három év börtönbüntetést kapott, amiért honfitársaikat rabszolgaként dolgoztatta. A magyaroknak heti 60 órát kellett dolgozniuk a helyi ágygyárban, ezért cserébe 20 fontot (7700 forintot) kaptak. Legtöbbjüket zsúfolt szobákban szállásolták el, megfosztották őket papírjaiktól, és nem mozoghattak szabadon. Egy 45 éves nőt például arra kényszerítettek, hogy ingyen takarítson, de nem adtak neki ruhákat, és naponta csak egyszer kapott enni. Neki később sikerült megszöknie, és egy vonattal elmenekült a városból.

F. V. is az embercsempészek áldozata volt, miután a bandatagok börtönbe kerültek, Newcastle-ba költözött, majd visszatért Batley-be. Októberben azonban elvesztette állását, és rettegett attól, hogy az utcára kerül. Október 22-én még felhívta az édesanyját, majd felmászott egy fára, és felakasztotta magát.

Barátja elmondta az újságnak, hogy a férfi drogozott, amíg a bandavezér keze alatt dolgozott, később pedig az alkoholhoz fordult, és visszahúzódó lett, azt azonban elképzelhetetlennek tartja, hogy megölte magát.