Vona nem állít jelöltet Török Gáborral szemben

Török Gábor politológus beszélget Kovács Gábor újságíróval Budapesten 2014. szeptember 30-án
Török Gábor politológus beszélget Kovács Gábor újságíróval Budapesten 2014. szeptember 30-án
Vágólapra másolva!
A Jobbik nem állít jelöltet a veszprémi időközi országgyűlési választáson Török Gáborral szemben.
Vágólapra másolva!

A Jobbik nem állít jelöltet a veszprémi időközi országgyűlési választáson, ha Török Gábor megméreti magát, és a párt szimpatizánsait arra fogja kérni, hogy támogassák a politológust – jelentette be Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A pártelnök szavai szerint tiszteletben tartják a politológus pártfüggetlenségét, személyétől pedig azt várják, hogy valóban független képviselőként új színt visz az Országgyűlésbe, ahol jelenleg „hiánycikk” az érdemi vita és a konszenzuskeresés.

Vona Gábor Török Gáborral folytatott beszélgetésére hivatkozva közölte, hogy a politológus azt mondta neki, indulása esetén minden szavazó támogatására számít, érkezzen bárhonnan, de egyik pártnak sem kíván a jelöltje lenni.

Török Gábor egyetlen párt támogatásából sem kér Fotó: Szabó Gábor - Origo

Török: Egyetlen párt támogatása sem kell

Török Gábor az Origo érdeklődésére elmondta, hogy egyelőre nem döntötte el, hogy indul-e a veszprémi választáson, mivel az egyik általa felállított feltétel még nem teljesült. A politológus határozottan leszögezte, hogy semmilyen párt támogatását nem fogadja el, de egyetlen párt szavazójának nem tilthatja meg, hogy adott esetben őrá voksoljon.

Nem Vona Gábor volt az egyetlen pártvezető, aki felhívott, hogy az esetleges támogatásáról biztosítson, de minden esetben visszautasítottam a politikai erők megkeresését – fogalmazott Török. Valódi független jelöltként szeretnék elindulni, ha az általam megadott feltételek teljesülnek, nem szeretnék álfüggetlen lenni, még ha azzal nagyobb politikai eredményt lehet is elérni – tette hozzá.