Magyarokhoz ment Új-Zélandra Kósa Lajos

Vágólapra másolva!
A Rolling Stones-koncert hirtelen jött döntés volt.
Vágólapra másolva!

Már évek óta tervezte az új-zélandi utazást egy debreceni forgatócsoporttal, és azért mentek végül csak ilyen rövid időre, mert zajlanak a parlamenti szavazások, és a Rolling Stones-koncertet nem is tervezték – Kósa Lajos volt debreceni polgármester az eddigi legbővebb nyilatkozatot adta a Hír24-nek a nagy érdeklődést kiváltó kiruccanásáról.

Azt mondta, a diaszpóráról forgató debreceni forgatócsoportot kísérték el, találkoztak ottani magyarokkal, de ha már ott voltak, és ha már Rolling Stones-koncert volt, akkor azt is megnézték, igaz ócska jegyet kaptak, a színpad mellé, a lelátóra, egészen oldalra.

Az utazás nagy érdeklődést váltott ki, először a Bors írta meg, de akkor még úgy, hogy Kósa Lajos Dubaiba ment. Az út további részletei - hogy valójában Új-Zélandra utazott, és rockkoncertre is ment - csak fokozatosan váltak ismertté. Az utazás hétfőn a parlamentben is téma volt, sőt kiváltotta a házelnök rosszallását is, amikor az MSZP-s Vadai Ágnes egy másik képviselő beszéde alatt megkérdezte Kósától, milyen volt a Rolling Stones-koncert.