Vadai Ágnes: Beismerték a szabad rablást

Vágólapra másolva!
A DK szerint "a szabad rablás nyílt beismerése" az, hogy januártól a döntéshozók akár önmaguknak vagy a családjuknak is osztogathatnak közpénzeket. Erről Vadai Ágnes DK-alelnök beszélt.
Vágólapra másolva!

A független parlamenti képviselő az Átlátszó.hu hírportál szombati cikkére hivatkozott, amely szerint a pénteken benyújtott, költségvetést megalapozó törvényjavaslatban a kormány a hazai forrásból finanszírozott költségvetési támogatásokra vonatkozóan jelentősen korlátozza az összeférhetetlenségi szabályokat, például megszüntetné azt a szabályt, amelyik szerint a kormánytagok és hozzátartozóik, valamint a pártokhoz kötődő szervezetek nem támogathatók közpénzből.

Ez nem fenyegetés

A DK szerint a "kormányzati szintre emelt korrupció és a törvényekben engedélyezett szabad rablás" is indokolja, hogy a szavazók minél előbb előrehozott választás keretében mondhassanak nemet "a tolvajok és csalók botránykormányzására". Hozzátette, a párt úgy gondolja, hogy egy ilyen választás után mindenkinek az "újjászervezett, független magyar bíróság előtt kell elszámolnia a tetteivel". Mindenki annyit kap majd, amennyit csalárd módon, hatalmával és esküjével visszaélve ellopott az adófizetőktől, és "ez nem fenyegetés, ez egy nagyon kedves, ámde határozott ígéret" – közölte.