Fegyvereket ástak el a jánoshalmi gyilkosság gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
Erdőben ásott el fegyvereket és lőszereket az a két férfi, aki a megalapozott gyanú szerint Jánoshalma közelében kútba dobta egy megölt férfi holttestét.
Vágólapra másolva!

A napokban Jánoshalma közelében, egy tanya elhagyott kútjában találták meg egy két hete eltűnt 44 éves román állampolgár holttestét. A rendőrök vasárnap fogták el a gyilkossággal gyanúsított 36 éves N. Tamást és 22 éves társát. Az idősebb férfit emberölés bűntette, F. Krisztiánt bűnpártolás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A két férfi a román férfi eltűnése után két lőfegyvert vagy annak utánzatát és 1661 lőszert rejtett el Zsana külterületén egy erdőben. A nyomozás adatai szerint N. Tamás engedély nélkül tartott fegyvereit azért ásták el, mert tartottak attól, hogy megtalálják őket a román állampolgár eltűnése miatti rendőri intézkedés során.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság mindkét férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt is eljárást indított.