Vágólapra másolva!
Az LMP szerint a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési választás jó lehetőség arra, hogy az emberek megüzenjék Orbán Viktornak: elegük van a korrupcióból, a szegénységből. hasonlóan gondolkodnak a szocialisták és Schmuck Andor is.
Vágólapra másolva!

Kanász-Nagy Máté, a párt jelöltje szombat reggel az újpesti piac előtt tartott sajtótájékoztatón közölte: eggyel több fideszes parlamentbe küldése felesleges, eggyel több MSZP-s megválasztása pedig elégtelen. Akik valódi változást szeretnének, de jövőjüket nem szeretnék egy focistára bízni, azoknak az LMP az egyetlen reális lehetőségük a vasárnapi voksoláson - jelentette ki. Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt mondta, az LMP az a politikai erő, amely képes új minőségi szintre emelni az országot.

Az MSZP szerint most vasárnap arról dönt Újpest, hogy csatlakozik-e azokhoz a tiltakozókhoz, akik az elmúlt hetekben tízezrével azt mondták: elég volt az Orbán-kormányból. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szombat reggel az újpesti piac mellett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, "a kétharmad lebontható". Közölte, a kormány egyre több adót vesz el, és még így sem tudja finanszírozni korrupt rendszerét. Véleménye szerint 2015-ben "padlássöprést" végez a kormány, mert megszűnik a szociális ellátórendszer, ami további elszegényedést jelent.

Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának jelöltje azt mondja, bízik abban, hogy az újpesti időközi országgyűlési választáson nyerni fog, ezáltal egy újfajta, nem konfrontatív, nem ellenségkereső, hanem megoldásbarát politika kerülhet a parlamentbe, és képviselethez jut az igazságosság, a szolidaritás és az esélyegyenlőség.