Felgyújtotta magát, és berohant a rendőrszékházba

Budapest, 2014. november 22.
Tűzoltó- és mentőautó Budapesten, a Teve utcai rendőrszékháznál felgyújtotta magát egy volt rendőrségi alkalmazott 2014. november 22-én. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest, 2014. november 22. Tűzoltó- és mentőautó Budapesten, a Teve utcai rendőrszékháznál felgyújtotta magát egy volt rendőrségi alkalmazott 2014. november 22-én. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Felgyújtotta magát és berohant a Teve utcai rendőrszékházba egy korábban ott dolgozó karbantartó. Eloltották, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Női nevet kiabált, hagyott búcsúlevelet.
Vágólapra másolva!

Valaki felgyújtotta magát és lángolva berohant a rendőrség teve utcai székházába – erősítette meg az Origónak a rendőrség szóvivője. Utóbb közleményt is kiadtak. Azt írták, az 55 éves férfi korábban maga is ott dolgozott a Teve utcai irodaházban.

A férfi tíz perccel három óra előtt gyújtotta fel magát a székház előtt. Utána berohant az épület fogadóterébe, áttörte a beengedő üvegajtót, majd összeesett. Az őrök oltották el, és hívták ki a mentőket hozzá.

Tűzoltók és mentők a helyszínen Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi a rendőrség szerint erőműkezelő karbantartóként dolgozott náluk idén május 15-ig, amikor közös megegyezéssel távozott. Súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba, hátrahagyott táskájában búcsúlevelet találtak. A rendőrség vizsgálja az esetet.

Az ügyről korábban az Atv.hu adott hírt, ők azt jelentették, hogy a férfi még körbefutott az épület aulájában, mielőtt eloltották a lángokat, majd elvitték a mentők. Az televízió szerint a férfi egy női nevet kiabált, és azt, hogy "Szeretlek!".