Magyar adókról üzent a pápának Szanyi Tibor

EP-választás, MSZP eredményváró Szanyi Tibor
Szanyi Tibor direkt választ nem vár Ferenc pápától, az üzenetet figyelemfelhívásnak szánta.
Vágólapra másolva!
A szocialisták európai parlamenti képviselője különös módját választotta annak, hogy felhívja Ferenc pápa figyelmét az élelmiszerek magyarországi adójára. Szanyi Tibor az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon a Twitteren üzent a katolikus egyház fejének. 
Vágólapra másolva!

"Szentséges Atya! Szegény magyarok mindennapi kenyerét pokoli adók keserítik meg. Sok gyermek és fiatal éhezik. Imádkozz értük is!"

Így szól egészen pontosan a mondat, amelyet Szanyi Tibor, EP-képviselő írt Ferenc pápának a Twitter közösségi oldalon.

Szanyi Tibor direkt választ nem vár Ferenc pápától Fotó: Pályi Zsófia - Origo

„Figyelemfelhívásnak szántam az üzenetet” – mondta el az Origo érdeklődésére a politikus. „Ferenc pápa nemrég a világban dúló éhínségről beszélt az Egészségügyi Világszervezet római konferenciáján. Jövő héten pedig Strasbourgban mond beszédet az Európai Parlament plenáris ülésén. Európai parlamenti képviselőként fontosnak tartottam a visszajelzést, talán így még nagyobb hatása lesz” – tette hozzá Szanyi, aki nem véletlenül szólt a magyar helyzetről az üzenetben.

„Magyarországon az áfával és a különadókkal együtt 30 százalékos adó van az élelmiszereken, ez világrekord. Erről is fontosnak tartottam szólni, hiszen már mandátumom első napjától azért küzdök, hogy ne legyen adó az élelmiszereken”.

Szanyi Tibor persze tisztában van azzal, hogy választ nem fog kapni.

„Ezt a pápai protokoll nem is engedné” – szögezte le.