Szabadságot ajánlottak a telesportosoknak

Gyurta Gergely úszik a maratonúszó medencés országos bajnokság férfi 5000 méteres gyorsúszás versenyszámában a Debreceni Sportuszodában 2013. január 13-án.
Vágólapra másolva!
Gyökeresen átszervezi a sportszerkesztőségét az MTVA – tudta meg az Origo. Papp Dániel tartalomszolgáltatási igazgató egy értekezleten jelentette be az új sportfelállást. A Németh Zsolt által vezetett Hírfőszerkesztőség hat tévés és két rádiós sportújságírót vett fel. Vagyis nyolc új sportszerkesztő dolgozik majd a hírfőszerkesztőségnél. Ők fogják készíteni a jövőben a sportos hírműsorok többségét.
Vágólapra másolva!
Átalakítja sportműsorait az MTVA Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Úgy tudjuk az MTVA Híradója hamarosan 40 perces lesz, és a sporthírek vagyis a mostani TeleSport tartalma ebben kap majd helyet. A sporthíreket a híradós műsorvezetők konferálják majd fel.

A rádiósoknak három műsoruk marad, a 19.05-kor és 22.20-kor kezdődő Sportvilág és a 23.05-kor kezdődő Sporthírek. A többi sportműsort a Hírfőszerkesztőség készíti majd.

A sportszerkesztők állásukat féltik

Információink szerint Papp Dániel a telesportosoknak azt mondta, senkitől nem válnak meg, de a felhalmozott szabadságát mindenki vegye ki. Az igazgató mindenkit megnyugtatott, hogy elégedettek a sportosok munkájával, de ez egy új helyzet. Az MTVA december közepétől vezeti be a változásokat. Az átszervezésre azért volt szükség, mert így készítik elő a jövő októberben startoló tematikus sportcsatornát.

Visszatér az MTVA-hoz Török Olivér sportújságíró is, aki mostanában az Újpest FC kommunikációs igazgatója volt. A TeleSport munkatársai az átszervezésnek nem örültek, mivel több száz fős létszámleépítésről is beszélnek a Kunigunda úton. Az átalakításról megpróbáltuk Papp Dánielt és ifj. Knézy Jenőt is megkérdezni, de az MTVA sajtóosztályához irányították az Origót. A sajtóosztálynak levelet írtunk, későbbre ígértek választ kérdéseinkre.

Az MTVA egyébként szeptember végén jelentette be, hogy tematikus sportcsatornát indít. A csatorna 2015 októberében, M4 néven startol majd.