Lemondott már Vida Ildikó?

Vágólapra másolva!
Mintegy 20 aktivista jelent meg 10 óra után pár perccel a Nemzeti Adó - és Vámhivatal Dob utcai épülete előtt. Kezükben táblákat tartottak, majd bementek az épületbe, hogy az ügyfélszolgálaton megkérdezzék, lemondott-e már Vida Ildikó, a szervezet vezetője.   
Vágólapra másolva!
Fotó: Bielik István - Origo

A csoport tagjai valamennyi megyei NAV-központot felkeresnek, ahol ugyanezt a kérdést teszik fel az ügyintézőknek.

Aktivisták a NAV ügyfélszolgálatán Fotó: Bielik István - Origo

Az aktivisták az ügyfélszolgálaton sorszámot húztak, de még egyiküket sem szólították. Udvariasan, csendben várakozik mindenki. A csoportot Vágó Gábor, volt LMP-s képviselő vezeti.

Vágó Gábor az ügyfélszolgálaton Fotó: Bielik stvan - Origo

A helyszínen négy rendőrt láttunk.

Negyed 12-kor még mindig várakoznak az aktivisták, hogy az ablakhoz szólítsák őket. Megérkezésük előtt is voltak már ügyfelek a helyiségben, jelenleg körülbelül 25-en várakoznak. Az ügyfélszolgálat ma 13 óráig van nyitva.

Fél 12-kor szólították az első két aktivistát, akik feltették kérdésüket. Az ügyintézők azt felelték, hogy ezt a kérdést nem náluk, hanem az adóhatóság sajtóosztályán kell feltenni, ahol minden bizonnyal választ is kapnak az érdeklődők.

Több, az aktivistáktól független ügyfél morgolódni kezdett a hosszú várakozási idő miatt. Két férfi a pultnál reklamált, őket előre is vették az ügyintézők.

Somos Katalin, a központosított ellenőrzésért felelős főigazgató lemondására is rákérdezett Vágó Gábor, aki a többi aktivistáéval azonos választ kapott.

Az engedetlenségi akciónak röviddel fél12 előtt lett vége, az aktivisták egymás után odamentek az ablakokhoz, majd elhagyták az épületet. Vágó Gábor sajtótájékoztatóján elmondta, egészen addig folytatják, amíg Vida Ildikó nem mond le.