Korrupcióellenes szövetséget hoz létre Horváth András

Vágólapra másolva!
A szövetség megalakulását pénteken jelenthetik be. Terveik szerint egyesületi formában működnek majd, a csapatban ott van Karancsi Tibor, Hadházy Ákos, Jávor István, Vágó Gábor és Vancsura István.
Vágólapra másolva!

Az atv.hu információit megerősítette Horváth András is. A tervek szerint csütörtök délután hozzák tető alá a szövetséget, pénteken sajtótájékoztatót jelentik be további terveiket.

Karancsi Tibor volt rendőr a 90-es években az olajügyek kirobbantásában volt főszereplő. Jávor István, az ELTE docense nemrég az Egyesült Államokban kapott díjat a korrupciót leíró tanulmányáért.

Hadházy Ákos egykori fideszes politikus a szekszárdi trafikmutyi leleplezésével vált országosan ismertté, míg Vágó Gábor az LMP-t hagyta ott és azt mondta, ezután utcai harcosként küzd a korrupció ellen. Vancsura István ügyvéd, a NAV-nál volt főosztályvezető és rendkívül sok információval rendelkezik az adóhatóság működéséről.

A "szupercsapat" munkája során védelmet kíván adni mindazoknak, akik a nyilvánosság elé akarnak állni magyarországi korrupciót leleplező információkkal. A védelem alapvetően azt jelentené, hogy nyilvánosságot, jogi hátteret és ha kell, anyagi támogatást biztosítanak ilyen esetekben.

A szervezet megalakulásáról Horváth András az Origónak a Közfelháborodás napja című tüntetésen beszélt