Üvegszilánkoktól sebesültek meg a busz utasai

Vágólapra másolva!
Két autóbusz ütközött péntek délután a Somogy megyei Bábonymegyeren, a balesetben többen megsérültek. Egy utas részletes beszámolója a balesetről.
Vágólapra másolva!

A baleset pénteken délután történt, öten sérültek meg könnyebben. A balesetről a megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, az egyik, menetrend szerinti járaton húszan, a másik, szervezéses járaton ötvenen utaztak. A balesetben öten sérültek meg, könnyebben. Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: úgynevezett ráfutásos baleset történt.

A baleset körülményeiről az egyik utas az Origónak küldött levelében így számol be:

Az első busz - Gemenc Volán - lassított, mert előtte lassan haladt egy személyautó. A második busz nem tartotta be a követési távolságot, és ráadásul megnem engedett sebességgel közlekedett, és már csak részben tudta elkerülni az ütközést. Mindkét busz gyári munkásokat szállított haza a tabi Flextronicsból.

Az első buszon jóval többen, mint huszan utaztak, de a balesetet követően átszálltak a harmadik busszra, amit szintén a Gemenc Volán üzemeltetett, és amin szintén gyári munkások voltak. Az első, és a harmadik busz Iregszemcsén át Tamásiba menetrend szerint. A vétkes, második busz szerződéses járatként Simontornyán át Enyigre tartott.

Én, az első buszon utaztam, karcolás nélkül megúsztam, de öten megsérültek könnyebben, az ablakok kitörése után keletkezett üvegszilánkok miatt. Őket a mentők a siófoki kórházba szállították. Az első busz olyan erős ütést kapott hátulró, hogy felcsúszott a járdára, és a patka fogta meg. Ha nincs a patka, és a kerítés, "berontunk" a házba.