A minisztérium vonta vissza az internetadót

Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél. Legalábbis ez áll a szaktárca közleményében. 
Vágólapra másolva!

A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot – fogalmaznak az Nemzetgazdasági Minisztériumban.

A tárca elismeri, hogy a jogszabálytervezetről szóló vita félrecsúszott, ezért visszavonja a javaslatot. Azt is hozzáteszik: a kormány január közepén nemzeti konzultációt indít az internetről.

Bár egyértelműen nem írják le, de a szövegkörnyezettel arra utalnak, hogy a januári konzultáción arra kérdeznek majd rá, hogy "legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet".

Azt is megígérik – és itt pontosan idézzük őket –, hogy "több százmilliárd forintot fogunk fejlesztésekre fordítani azért, hogy Magyarország Európai élmezőnyéhez tartozzon". Valószínűleg sietősen fogalmazták meg a közleményt, hiszen a mondat nem sikerült tökéletesre. Nyilván arra gondolhattak, hogy Magyarország az európai élmezőnyhöz tartozzon.