Kinevezték a kancellárokat

Budapest, 2014. május 5.
Diákok a középszintű magyar nyelv és irodalom érettségi írásbeli vizsgán a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2014. május 5-én. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint magyar nyelv és irodalo
Budapest, 2014. május 5. Diákok a középszintű magyar nyelv és irodalom érettségi írásbeli vizsgán a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2014. május 5-én. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint magyar nyelv és irodalom vizsgatárgyból középszinten 1199 helyszínen 81 496 diák, emelt szinten 48 helyszínen 1848 tanuló tesz érettségit. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Huszonegy felsőoktatási intézményben nevezték ki a kancellárokat, akik az adott intézmény gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelősek. Nyolc egyetem kancellári tisztségéről csak később döntenek.
Vágólapra másolva!

Huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken, a tárcavezető szerint a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erősíti a felsőoktatásban.

A miniszter kiemelte: az intézmények gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelős kancellároknak megfelelő gazdasági ismeretekkel kell rendelkezniük, és ismerniük kell az adott felsőoktatási intézményre jellemző szakterületet is. Bár nyolc felsőoktatási intézmény esetében nem találtak megfelelő jelöltet a kancellári posztra, Balog Zoltán szerint az év végére minden intézményben lesz kancellár.

A most kinevezett kancellárok november 15-től kezdhetik meg munkájukat, és azokra a helyekre, amelyekre nem érkezett kellően meggyőző pályázat, a jövő héten új pályázatot írnak ki – közölte.

Banktól kapott alpolgármestert az egyik kancellár

A kinevezett kancellárok között találjuk Dietz Ferencet is, aki Szentendre fideszes polgármestere volt 2006–2014 között. Nyolcéves polgármesteri tevékenységének egyik legérdekesebb epizódja az volt, amikor 2012-ben egy hazai kereskedelmi bank által kilenc hónapra delegált alpolgármester felelt a város gazdálkodásáért.

Intézmény

Kancellár

1.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Pavlik Lívia

2.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Barta-Eke Gyula

3.

Debreceni Egyetem

Dr. Bács Zoltán

4.

Kaposvári Egyetem

Dr. Borbás Zoltán

5.

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Rakonczai Éva

6.

Miskolci Egyetem

Dr. Deák Csaba

7.

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Dr. Nagy Zsombor

8.

Nyugat-Magyarországi Egyetem

Dr. Dinnyés Álmos

9.

Óbudai Egyetem

Monszpart Zsolt

10.

Semmelweis Egyetem

Dr. Szász Károly

11.

Szent István Egyetem

Figler Kálmán

12.

Széchenyi István Egyetem

Dr. Filep Bálint

13.

Testnevelési Egyetem

Dr. Genzwein Ferenc

14.

Budapesti Gazdasági Főiskola

Dr. Dietz Ferenc

15.

Dunaújvárosi Főiskola

Mészáros Virág

16.

Eszterházy Károly Főiskola, Eger

Csathó Csaba József

17.

Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös

Szentgyörgyvölgyi László

18.

Magyar Táncművészeti Főiskola

Antal József

19.

Nyíregyházi Főiskola

Kvantz József

20.

Pető András Főiskola

Mihályi Máté Győző

21.

Szolnoki Főiskola

Varga Csaba