Rendőrök bontották el az autóbontót

gumihlaom player
Vágólapra másolva!
Becsapott vevője miatt bukott le azt a kispesti orgazda, akinél közel 100 autó rendszámtábláját találták meg a rendőrök. Az illegális autóbontó két alkalmazottnak adott munkát – ők is a bíróság elé állnak.
Vágólapra másolva!

Orgazdaság gyanújával indult eljárás az 53 éves G. Mihály és két alkalmazottja, K. János és J. Árpád ellen.

Kár volt becsapni

A kispesti G. Mihály a gyanú szerint először nem a megrendelt típusú Renault-t próbálta eladni egyik megrendelőjének. A vevőnek nem tetszett az ajánlott autó, ezért inkább szóban megegyezett az eladóval, hogy 200 ezer forint ráfizetéssel egy másik kocsit vásárolna tőle. G. Mihály látszólag beleegyezett az üzletbe - magával vitte a hozott fekete Renault-t és a pénzt is, de az új autót már nem adta át.

Átfújta az autót

A kispesti rendőrök ezután október 21-én házkutatást tartottak a gyanúsított Budapest XIX. kerületi lakcímén, ahol gépkocsi alkatrészeket és több mint húsz körözött rendszámtáblát foglaltak le - olvasható a rendőrség honlapján.

Az ingatlan mélygarázsában a nyomozók egy aranyszínűre fújt Renault gépkocsit is találtak, egyedi azonosító jelek nélkül - mint kiderült, az autó eredetileg fekete volt, és azonos lehet a G. Mihály által ajánlott kocsival.

Bontó, két alkalmazottal

A rendőrök később a gyanúsított gyáli tanyáját is ellenőrizték, ahol közel hetven rendszámot, motorblokkokat és további bontásból származó alkatrészeket találtak. A telephely két alkalmazottnak adott munkát: K János és J. Árpád a gyanú szerint segítették G. Mihályt, részt vettek a telephelyre érkező autók szétszerelésében, és elvégezték a főnökük által kiadott további feladatokat.

A három férfit a rendőrök elfogták - ellenük a további eljárást XIX. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. G. Mihály október 23-án előzetes letartóztatásba került, K. János és J. Árpád szabadlábon védekezik.