Járványos agyvelőgyulladás egy szentgotthárdi óvodában

Vágólapra másolva!
Egy kisgyermek szombaton reggel lett rosszul, az orvos azonnal kórházba küldte, de nem tudták megmenteni az életét, délután meghalt. Hétfőn derült ki, hogy halálát járványos agyvelőgyulladás okozta. Az ÁNTSZ szerint nincs járványveszély és megkeresnek mindenkit, aki kapcsolatba került a kicsivel, de a szülőket ez nem nyugtatta meg. 
Vágólapra másolva!

Egy kisgyermek szombaton reggel rosszul lett, az orvos azonnal kórházba küldte, de nem tudták megmenteni az életét, délután meghalt. Hétfőn derült ki, hogy a halálát járványos agyvelőgyulladás okozta. Az ÁNTSZ szerint nincs járványveszély, és megkeresnek mindenkit, aki kapcsolatba került a kicsivel, de a szülőket ez nem nyugtatta meg.

A gyermek a szentgotthárdi Játékvár Óvodába járt. A szülőktől azt kérik az egészségügyi hatóságok és az óvoda, hogy ha gyermekük belázasodik, azonnal vigyék orvoshoz.

Az egyik szülő szerint pánik tört ki közöttük, érdemleges tájékoztatást ugyanis senkitől nem kaptak. Délután kaptak egy levelet, de akkor már a szülők egymás után érkeztek az óvodába, hogy elvigyék a gyereküket. "Hogyan üljünk nyugodtan otthon, amikor ez a vírus 14 óra alatt végzett egy gyerekkel?" – írta egyikük a Nyugat.hu portálnak küldött levelében.

A szülők azt várták volna el, hogy az óvoda vezetői vagy az egészségügyi hatóságok tartsanak egy rendkívüli szülői értekezletet, ahol elmondják nekik, mi a teendő.

A megyei epidemiológus tájékoztatta a szülőket arról, hogy az ANTSZ a szükséges intézkedéseket azonnal megtette, egyúttal arra kérik a szülőket, ha gyermekük belázasodik, feltétlenül mutassák meg orvosnak. Úgy vélik, a járvány kialakulását sikerült megakadályozni.

Ezt a levelet kapták a szülők Forrás: nyugat.hu