Halálos áldozata is van a tatabányai buszbalesetnek

Tatabánya, 2014. október 20.
Baleset helyszíne Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban 2014. október 20-án, ahol egy menetrend szerinti csuklós busz egy vonattal ütközött össze. A balesetben 17 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan.
MTI Fotó: Mihádá
Tatabánya, 2014. október 20. Baleset helyszíne Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban 2014. október 20-án, ahol egy menetrend szerinti csuklós busz egy vonattal ütközött össze. A balesetben 17 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Autóbusz ütközött vonattal hétfőn délelőtt Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban. A balesetben tizenegyen megsérültek, köztük hárman súlyosan, egyikük később a kórházban életét vesztette. Tatabánya és Oroszlány között várhatóan kedd délután indul újra a vasúti közlekedés, addig pótlóbuszok járnak.
Vágólapra másolva!

Ónodi Lívia, a Komárom-Esztergom megyei mentőszolgálat vezetője korábban azt közölte, hogy egy menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze vonattal az Erőmű lakótelepi átjáróban, és tizenegy ember sérült meg.

A fénysorompó működött

A Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. A vonat az autóbusz hátsó részének ütközött. Három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkas-sérüléseket, egy ember sokkos állapotban van. A három legsúlyosabb sérült közül két nőt a tatabányai kórházba, egy asszonyt pedig mentőhelikopterrel Budapestre vittek, de az életét nem sikerült megmenteni.

A beleset Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban történt. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A sofőrt nem tudták kihallgatni

Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője beszámolt arról is, hogy nem sérült meg, de nincs kihallgatható állapotban a buszsofőr. Az 56 éves férfi tizenöt éve dolgozik a cégnél, és négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen - "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", és egyelőre nem tud magyarázatot adni a történtekre.

A buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a jármű hátsó részében. A szóvivő tájékoztatása szerint egy húszéves Ikarus szenvedett balesetet, a járművet idén akarták leselejtezni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatott, hogy az ütközés után a vonat nyolcvan-százméternyire arrébb állt meg.

A vonaton nem sérült meg senki, a busz utasai közül négyen súlyos sérülést szenvedtek. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Kedd délutánra áll helyre a forgalom

A Mávinform kora délután azt közölte: amíg elszállítják a roncsokat, a sérült szerelvényt bevontatják Tatabányára, helyreállítják a kidőlt felsővezeték-tartó oszlopot és a sorompó oszlopát, addig az utasoknak vonatpótló autóbuszokra kell szállniuk Tatabánya és Oroszlány között. Az érintett vonalon 15-20 perces késésre kell számítani. A vasúti közlekedés megindulását kedd délutánra ígérik.