Igazgatóhelyettes lett a kiutált miskolci igazgatónő

Vágólapra másolva!
A miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettesévé nevezték ki Dávid Enikőt, aki a közelmúltban nagy felháborodás közepette került a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatói posztjára, amelyről azonban pár hét múlva lemondott. 
Vágólapra másolva!

Névtelen levélben értesült lapunk arról, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a Fazekas iskola igazgatóhelyettesének nevezte ki hétfőn Dávid Enikőt, a Kazinczy iskola korábbi igazgatóját. Megkerestük Cseke Gábort, a Fazekas utcai intézmény vezetőjét, aki megerősítette lapunknak Dávid Enikő kinevezését, azonban nem kívánta bővebben kommentálni a hírt.

Az ügy előzménye, hogy augusztusban a Kazinczy iskola eredménytelenül zárult pályázatot írt ki az intézmény vezetésére. Két jelentkező is akadt a tisztségre – egyikük a korábbi igazgató, aki 13 éven keresztül vezette az intézményt – a másik pedig a külsős, vezetői tapasztalattal nem rendelkező Dávid Enikő.

Senki sem támogatta

Összesen 17 különböző testület alkotott véleményt, amelyek egyöntetűen elutasították a külső pályázót a pályázatában leírt szakmai tévedései miatt. Ezzel szemben mind a 17 testület támogatta a korábbi igazgató pályázatát.

A tantestület mindezek ellenére tudomásul vette a pályázatok eredménytelenségét, és – a Miskolci Tankerület augusztus 25-ei utasítása alapján – az általános igazgatóhelyettes vezetésével indult el a tanév. A tanévnyitó után két órával azonban megjelent az intézményben a külső pályázó, aki egy augusztus 15-ei keltezésű megbízólevél átnyújtásával bejelentette, hogy ő az intézmény megbízott igazgatója.

Az iskola munkatársai a kinevezés nyomában nyílt levelet írtak Balog Zoltán szakminiszternek. Később az iskolaigazgató lemondását és új pályázat kiírását követelték több demonstrációjukon is a Kazinczy iskola pedagógusai, valamint a szülők és gyerekek is.