Félmilliárdot rabolhattak hétfőn az autós lövöldözők

Vágólapra másolva!
Nem csak az áldozatok Volvóján, de a rablók furgonján is voltak golyónyomok.
Vágólapra másolva!

Kifigyelhették áldozataikat – két kínai ruhakereskedőt – és akkor csaptak le rájuk a rablók, mikor hatalmas összeg volt náluk – írja a Blikk a hétfőn történt fegyveres rablásról. A lap szerint 465 millió forintnyi eurót zsákmányoltak az áldozataikat gázsrpay-vel és gyorskötözővel ártalmatlanító, majd egy fehér furgonnal elmenekülő rablók. Nem csoda, hogy a jócskán megrövidített áldozatok nem akarták annyiban hagyni, és kiszabadították magukat, majd maguk eredtek kocsival a rablók nyomába.

Azt az Origo is megírta, hogy autós üldözésbe és lövöldözésbe torkollott a hétfői XVII. kerületi rablás az Újlak utcában, de a Blikk szerint nem csak az áldozatok Volvója kapott találatot. A lapnak nyilatkozó szemtanúk szerint valóságos tűzpárbaj alakult ki a rablók és áldozataik között. A Borsnak egy fegyverszakértő pedig azt mondta, a Volvo karosszériáján látható lyukak nem mindegyikét okozta lövedék, hanem csákány vagy ácskapocs is lehetett.

A kínai férfiak Volvója végül egy fának ütközött, a rablók pedig eltűntek. Kocsijukat a Cinkotai úton találták meg, szélvédőjén több, kiskaliberű lövedék ütötte lyukkal. A rendőrök nem találtak fegyvert a megrabolt áldozatoknál, így nem tudni, ki lőtt rá a rablók kocsijára.

Az áldozatok a lap szerint akik azt mondták, azért volt náluk akkora összeg, mert áruért mentek. Üzletük ott áll a közelben, a szomszédok szerint nem véletlen, hogy kirabolták őket, mindenki tudta a környéken, hogy hatalmas összegeket tartanak maguknál, és mindig feltűnő kocsikkal hozták az árut – olvasható a Blikkben.