Szanyi: Nincs abban semmi, hogy itt jártak a Gój motorosok

EP-választás, MSZP eredményváró Szanyi Tibor
Szanyi Tibor direkt választ nem vár Ferenc pápától, az üzenetet figyelemfelhívásnak szánta.
Vágólapra másolva!
Nem lát kivetnivalót Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő abban, hogy meghívta Brüsszelbe, majd uniós képviselői költségkeretéből vendégül látta a Gój Motorosok Egyesület néhány tagját. 
Vágólapra másolva!

Szanyi Tibor azt mondta: nem a Gój Motorosok Egyesület tagjaiként, hanem civilként látta vendégül őket és családtagjaikat. Hozzátette, hogy a meghívásban nem lát semmi kivetnivalót, ugyanis minden képviselőnek lehetősége van évente 110 vendéget fogadni úti költséggel együtt Brüsszelben, illetve Strasbourgban. A csoport 12 fős volt.

Egy köztévés is ott volt

A Gój Motorosok tagjai közt ott volt Brüsszelben a Magyar Televízió egyik műsorvezetője, Garan Beáta is. A televíziós egyébként korábban az Echo TV-ben dolgozott. Az MTVA úgy reagált, hogy - ahogy korábban, Varga Edit esetében is - tiszteletben tartja műsorvezetői magánéletét és kizárólag a szakmai munkájukra koncentrál, mindaddig, amíg törvénysértő magatartást nem tanúsítanak.

A történtekről levélben tájékoztatta az MSZP elnökét, de annak tartalmáról nem beszélt az MTI-nek, mondván hogy a levelet Tóbiás Józsefre bízta.

Nem lát kivetnivalót Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Nem fél a fegyelmitől

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint fegyelmi eljárás elé nézhet Szanyi Tibor a történtek miatt. Erre a szocialista EP-képviselő azt mondta, hogy nem lát a párt alapszabályában olyan rendelkezést, amely meghatározná, kit hova hívhat meg.

A Gój Motoros Egyesület elnöke tavaly kötött fogadást Szanyi Tiborral a tavaszi választásokról. Abban állapodtak meg, hogy ha a Fidesz veszít, meghívják Szanyit és társait egy budai vendéglőbe. Ha viszont megint kétharmaddal nyernek, akkor Szanyi hívja meg őket Brüsszelbe.

1,3 milliós fogadás

Az Európai Parlament költségtérítési szabályai alapján személyenként utazási költségekre 0,09 eurócentet, étkezésre naponta 40, szállásra pedig maximum 60 eurót lehet elszámolni. A 12 fős csoport ezek alapján nagyjából 1,3 millió forintba került az európai költségvetésnek.

Nem volt olcsó a vendéglátás Forrás: Facebbok

Kiborult a bili a vacsoránál

Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület elnöke a Hír TV-nek azt nyilatkozta: „a csütörtöki vacsoránál kiborítottuk a bilit, mert mondtuk Szanyinak, hogy eddig semmit sem rendezett a saját pénzén, eddig az EU pénzén voltunk itt. Ezt mi sérelmeztük akkor. Túl azon, hogy minősíthetetlen volt a kaja és 12 eurós menüből választhattunk a belvárosban, azt mondta nekem a Szanyi kapitány - és itt borult a bili - hogy örüljünk annak, hogy itt vagyunk és megívott minket egy sörre”.