22 település ellen indított végrehajtási eljárást a NAV

Vágólapra másolva!
Több esetben pár ezer forintos tartozás a tét. A legtöbb önkormányzatnál nem is tudtak róla.
Vágólapra másolva!

Huszonkét magyarországi település áll végrehajtási eljárás alatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartása szerint. Van közöttük három fővárosi kerület is – írja a Blikk.

Íme, a lista: Budapesten a VI. kerület, a XVIII. kerület és a XX. kerület. Ezenkívül: Abaújszántó, Bárna, Csécse, Csobánka, Detek, Gelse, Isaszeg, Mátraszőlős, Mátraterenye, Nagykeresztúr, Nézsa, Nógrádsipek, Nyírmeggyes, Páty, Pilis, Pilisvörösvár, Selyeb, Szentmártonkáta, Szirák, Verseg.

A lap szerint a legtöbb érintett település nem is tudott arról, hogy tartoznak, hanem tőlük értesült róla. „Minden befizetésünket teljesítettük, nincs hátralékunk, és elképzelni sem tudjuk, mit akar behajtani rajtunk a NAV” – idézte a Blikk Egyed Barnabást, Mátrakeresztúr alpolgármesterét.

Pilisvörösvárról kiderült, hogy egy 6600 forintos földnyilvántartási illeték miatt került fel a listára, Pesterzsébet esetében pedig az adóhivatal összekeverte az önkormányzat és a polgármesteri hivatal számláját, tévesen az utóbbiról inkasszóztak – olvasható a Blikkben.