Elismerték a kormány családpolitikáját

Vágólapra másolva!
Az Erzsébet-program létrehozásáért a magyar kormány elnyerte az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját, amelyet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-és ifjúságügyért felelős államtitkára vett át az Európai Nagycsaládosok Szövetségének konferenciáján a portugáliai Cascais városában.
Vágólapra másolva!

Mi vagyunk az egyetlenek

Öt kategóriában díjaztak olyan személyeket, illetve szervezeteket, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a nagycsaládokat. Magyarország eddig az egyetlen ország, melynek kormányát a szervezet elismerte a családok érdekében végzett munkájáért.

Az Erzsébet-program nem csupán egy olyan kezdeményezés, mely segít többek között a rászoruló családok üdültetésében, hanem szimbóluma Magyarország megújulásának, amely a szolidaritásról és az ebben betöltött kormányzati felelősségvállalásról szól – mondta Novák Katalin a díjátadó ünnepségen. Mint fogalmazott: büszkék vagyunk arra, hogy a harmadik éve zajló Erzsébet-program az idén köszöntötte a 400 ezredik résztvevőjét. Ez azt jelenti, hogy hátrányos helyzetű gyermekek hetente már 1000 forintért tölthetnek el egy-egy tartalmas hetet olyan helyeken és körülmények között, amit a család önerőből nem tudna biztosítani számukra - áll a minisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Sikeres és népszerű a program

Az Európai Nagycsaládosok Szervezetének díja is visszaigazolja a magyar Kormány meggyőződését, mely szerint az Erzsébet program egy olyan kezdeményezés, melynek létjogosultsága vitathatatlan.

A család a kormány számára alapvető érték, jól működő, gyermekeket vállaló családok nélkül nem lehet sikeres országot építeni. Ezt segíti a családi alapú, a gyermekvállalást ösztönző adórendszer bevezetése és az Erzsébet-program létrehozása is – mondta az államtitkár.

Portugáliával tárgyaltunk

A díjátadó előtt Novák Katalin kétoldalú tárgyaláson találkozott Portugália szolidaritási, munkaügyi és szociális ügyekért felelős miniszterével. Pedro Mota Soares a megbeszélésen kiemelte, hogy a két ország hasonló demográfiai problémákkal küzd és elismerően szólt a magyar kormány családtámogatási rendszeréről.

Az Európai Nagycsaládosok Szövetsége 2004-ben alakult, jelenleg 21 tagszervezettel rendelkezik. Több mint 50 millió európai polgárt, mintegy 9 millió nagycsaládot képvisel. Legfőbb célja, hogy a több gyermekes családok szociális és gazdasági érdekeit képviselje, és támogassa a családbarát szemlélet elterjedését.