Csomagológép is volt a drogtanyán

heroin, címlapi 2:1
Vágólapra másolva!
Száz gramm heroin, csomagoló présgép és több határidőnapló – komplett gyárat működtettek azok a fővárosi dílerek, akiket kuncsaftjaik elfogása után tartóztatott le a rendőrség. A három férfi elfogásában a TEK is részt vett.
Vágólapra másolva!

Komplett drogtanyát számolt fel a BRFK felderítő főosztálya két férfi elfogása után: a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított H. Zoltánt és Ny. Gyulát a XIII. kerületi Üteg utcában érték tetten, amint kicseréltek egy heroinos pakettet.

100 gramm heroint foglaltak le a BRFK és a TEK nyomozói egy fővárosi, XIII. kerületi lakásban. A rajtaütés során három férfit tartóztattak le drogkereskedelem gyanújával. Forrás: police.hu

A rendőrök ezután házkutatást tartottak H. Zoltán Üteg utcai lakásában, ahonnan 14 szennyezett pakett, kés, pipatömő és üvegpipa került elő – a drog fogyasztásának kellékei.

A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd a rendőrség újabb nyomot talált: eljutottak H. Zoltán felvevőhelyére, a szintén XIII. kerületi Fáy utcába.

A TEK is beszállt

Itt már a Terrorelhárítási Központ végzett házkutatást: a címen két férfit fogtak el, akikről később kiderült, hogy nincs közük a kábítószer-ügylethez, őket tanúként hallgatta meg a rendőrség, tudta meg az Origo. Előkerült azonban a lakásból 90 gramm heroin és egy csomagoláshoz használt présgép is.

Határidőnapló és fecskendő

A nyomok innen a XV. kerületi Bercsényi Miklós utcába vezettek: a TEK és a BRFK emberei itt fogták el B. Zoltánt, aki valószínűleg a hálózat vezetője volt. Ruhájából a motozáskor 3,5 gramm heroin került elő, angyalföldi lakásán pedig további 9 gramm drogot, fecskendőket, digitális mérleget és határidőnaplókat találtak a rendőrök.

Az ügyben a további eljárást a BRFK folytatja le, és előterjesztést tesznek B. Zoltán előzetes letartóztatásának indítványozására. H. Zoltán és Ny. Gyula – az akció elején elfogott dílerek – szabadlábon védekeznek.